Русия ще откаже да участва в форума в Давос, ако

...
Русия ще откаже да участва в форума в Давос, ако
Коментари Харесай

Русия може да бойкотира форума в Давос за първи път от 1992 г.

Русия ще откаже да взе участие в форума в Давос, в случай че изискванията за съветските представители на бизнеса не се трансформират , разяснява съветският министър председател Дмитрий Медведев, представен от " Интерфакс ".

" Ако тези решения, които бяха направени по отношение на представители на съветския бизнес, не се трансформират, тогава ще би трябвало да вземем решение да не вземат участие публични представители и съветски компании с държавно присъединяване във форума в Давос. Никой няма да отиде там ", изясни Медведев.

" Решението е доста необичайно , в случай че не е и повече... Току-що приказвах по този въпрос с президента на Швейцарската конфедерация и споделих, че за нас е изненадващо, изключително откакто това е неправителствена организация . Той сподели, че ще ревизира ", добавя Медведев.

" Ако по-рано не бях сигурен по отношение на присъединяване във форума в Давос, след изказване на министър-председателя през днешния ден позицията е еднопосочна - в случай че се вземе решение да не вземат участие представители на съветски компании във форума, тогава не отивам в Давос ", разяснява Анатолий Чубайс от " Роснано ".

 Съединени американски щати замразиха активите на съветския олигарх Олег Дерипаска
Съединени американски щати замразиха активите на съветския олигарх Олег Дерипаска

Сред тях са имения в Ню Йорк и Вашингтон

" Файненшъл таймс " заяви, че трима съветски предприемачи - Олег Дерипаска, Виктор Векселберг и Андрей Костин са осведомени, че тяхното присъединяване във форума в Давос е " не добре пристигнало " . По създание това значи възбрана за посещаване в Давос, макар че официално глобите на Министерството на финансите на Съединени американски щати не постановат такива ограничавания на обвинените в листата.

Официални представители на Русия постоянно вземат участие във форума в Давос от 1992 година насам. Руските делегации нормално се управляват от министър-председателя, първият заместител министър-председател или вицепремиерът. През 2008 година делегацията беше ръководена от Медведев, по това време първи заместител министър-председател, през 2009 година министър председателят Путин отиде в Давос. През 2011 година президентът на Русия взе участие за първи път във форума в Давос, тогава Медведев беше президент. През 2013 година Медведев още веднъж управлява съветската делегация като министър председател. След това президент или министър председател на Русия не са посещавали Давос.

 Представителите на Съединени американски щати се криели от руснаците в Давос
Представителите на Съединени американски щати се криели от руснаците в Давос

" Това е малко село, само че те не желаят да беседват "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР