Русия ще откаже да приема плащане за доставки на природен

...
Русия ще откаже да приема плащане за доставки на природен
Коментари Харесай

Путин разпореди газът да бъде плащан само в рубли

Русия ще откаже да приема заплащане за доставки на природен газ " във валути, които са се компрометирали, в това число долари и евро ", и ще премине към заплащания в рубли. Това разгласи съветският президент Владимир Путин в сряда на среща с държавното управление, представен от ТАСС.

" Реших в най-кратки периоди да се осъществя комплекс от ограничения за превеждане на заплащания - дано стартираме с това - за нашия природен газ, доставян на по този начин наречените " вражески страни ", да се заплаща в съветски рубли, допустимо най-скоро ", сподели той.

Тоест, изясни Путин, възнамерява се, Русия да се откаже в разплащания с всички " компрометирани валути " при такива разплащания.

Президентът означи, че Русия ще продължи да доставя газ на другите страни в сходство с размерите и цените, планувани в подписаните по-рано контракти. " Искам да подчертая настрана, че Русия, несъмнено, ще продължи да доставя природен газ в сходство с размерите и цените, правилата на ценообразуване, закрепени в договорите, подписани по-рано ", сподели той.

Президентът добави, че откакто разплащанията на Русия с " неприятелските страни " преминат в рубли, задграничните консуматори би трябвало да могат да правят нужните интервенции. Държавният глава акцентира, че бъдещите промени в газовите контракти с " неприятелските страни " ще се отразят единствено на валутата на заплащане - тя ще бъде изменена на съветската рубла. " Моля държавното управление да издаде съответната инструкция на " Газпром " за изменение на съществуващите контракти. В същото време на всички задгранични консуматори би трябвало да се даде опция да правят нужните интервенции ", подреди Путин.

От информацията не излиза наяве по какъв начин тъкмо ще се осъществят въпросните промени в договорите и дали те засягат бъдещи или и актуалните контракти.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР