Русия ще отдели съществено внимание на развитието на своята армия

...
Русия ще отдели съществено внимание на развитието на своята армия
Коментари Харесай

Путин: Русия ще гарантира сигурността си, без да се включва в нова оръжейна надпревара


Русия ще отдели значително внимание на развиването на своята войска и флот, само че ще подсигурява сигурността си, без да се включва в нова оръжейна конкуренция. Военните разноски на страната - 2,8 трилиона рубли през 2018 година - няма да се отразят на обществените стратегии и няма да разрушат съветската стопанска система. Това съобщи президентът Владимир Путин на годишната си конференция в Москва през днешния ден, представен от Ройтерс и ТАСС, съобщи Българска телеграфна агенция.

На годишната си конференция в Москва Путин означи, че Съединени американски щати в действителност към този момент са се отдръпнали от подписания с Русия контракт за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват. Той предизвести Вашингтон да не се отдръпва едностранно от различен руско-американски контракт - за редуциране на стратегическите нападателни оръжия (СТАРТ-3), подписан през 2010 година

Русия не се е оттегляла от основополагащи контракти, които са крайъгълен камък в интернационалната сигурност, акцентира Путин. " Не сме се оттегляли от контракта за ПРО (противоракетната отбрана), Съединени американски щати се отдръпнаха едностранно ", добави той.

Русия би трябвало да бъде съвременна страна с гъвкава политическа система. Русия " би трябвало да бъде устремена към бъдещето, би трябвало да бъде доста съвременна, политическата система би трябвало да е гъвкава, стопанската система би трябвало да се базира на високи технологии. Производителността на труда би трябвало неведнъж да нарасне ", сподели Путин.

Властта и цялото съветско общество би трябвало да насочат вниманието си и към проблемите, свързани с развиването на инфраструктурата, опазването на здравето, образованието, прикани президентът. " И всичко би трябвало да има за цел повишение на приходите на жителите ", посочи той.

Путин означи, че не би желал да показа в този момент в детайлности предизборната си стратегия, само че увери, че " на процедура към този момент има " такава.

Политическата среда в Русия би трябвало да бъде конкурентна, а политическата система - уравновесена, уточни президентът.

Опозицията в Русия би трябвало " освен да шуми по площадите или в по-кулоарна конюнктура, да приказва за антинароден режим " - " значимо е въпреки всичко нещо да предложи, с цел да се наредят нещата още по-добре ", съобщи през днешния ден президентът, представен от ТАСС.

" Хората естествено са недоволни от прекалено много неща все още и са прави - резултатите би могло да са по-добри ", сподели президентът на годишната си конференция в столицата Москва. Путин обаче показа " огромни подозрения " по отношение на предложенията на съветски опозиционни водачи. " Тук мисля, че е най-главният проблем на тези, които биха желали да бъдат конкурентоспособна съпротива - би трябвало да предложат действителен, не ефимерен, не писклив, а действителен дневен ред, в какъвто хората да повярват ", акцентира той.

Путин изрази вяра, че " това въпреки всичко ще се случи у нас - и колкото по-рано в действителност, толкоз по-добре ".

Силно пресилен е митът, съгласно който Русия е " на ръчно ръководство ", съобщи президентът в отговор на въпрос дали съгласно него е дейно редица проблеми на жителите да се вземат решение на президентско ниво. Той подсети, че е бил министър председател общо 4,5 години и знае какъв брой доста работа прави държавното управление в Русия, заради което кабинетът " не може да вниква даже във всеки въпрос, освен да се намесва ".

" Големите конференции " и " директните линии " в Русия обезпечават противоположна връзка - тогава хората могат да контактуват непосредствено с ръководители. Тогава в действителност се включва така наречен ръчно ръководство, уточни Путин. В тази връзка той напомни, че след тазгодишната си телевизионна " директна линия " постоянно се е срещал с губернатори и непрекъснато им е слагал " на масата (...) проблеми, с които жителите се обръщат към президента ".

" Т. е. нещата получават продължение и в този смисъл не виждам нищо неприятно. Това обаче е единствено допълнение към общата систематична работа ", заключи Путин.

Дошъл на власт през 2000 година в една страна с нестабилна власт и разтърсена стопанска система, съветският президент е харесван и хвален от мнозина свои сънародници, които виждат в него индивида, обезпечил непоклатимост и нов напредък, по-специално с помощта на петролните благосъстояния на Русия, отбелязва Франс прес.

Във връзка с плануваните за март президентски избори съветски медии дефинираха днешната конференция като предизборна. Путин съобщи по-рано пред публицистите, че ще се кандидатира като самостоятелен.

По данни от последното социологическо изследване на центъра " Левада ", оповестени през вчерашния ден, сегашният държавен глава е любимец - за него се чака да гласоподават 75 на 100 от гласоподавателите. Далеч обратно остават неговите противници като водача на комунистите Генадий Зюганов или националиста Владимир Жириновски, които заобикалят да подлагат на критика намерено Кремъл, показва Агенция Франс Прес.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР