Русия ще обяви в 10:00 ч. московско време спиране на

...
Русия ще обяви в 10:00 ч. московско време спиране на
Коментари Харесай

Русия е готова да отвори днес хуманитарни коридори от пет украински града

Русия ще разгласи в 10:00 ч. московско време прекъсване на огъня и е подготвена да обезпечи филантропични коридори от Киев, Чернигов, Суми, Харков и Мариупол , а също и от други градове след координиране с Украйна. Това се споделя в изказване, подписано от ръководителя на съветския Междуведомствен координационен щаб за филантропично реагиране в Украйна военачалник Михаил Мизинцев, представено от ТАСС.

В известието се прецизира, че Русия прави това за да подсигурява сигурността на мирното население и непознатите жители.

Междувременно двата стадия на евакуация на гражданското население от Суми през вчерашния ден са приключили сполучливо , към 5000 души се намират в сигурност , заяви заместник-началникът на украинската президентска канцелария Кирил Тимошенко, представен от Укринформ.

" Двата стадия на евакуацията от Суми приключиха сполучливо. Около 5000 души и над 1000 персонални автомобила към този момент са в сигурност " , написа той в чат приложението Телеграм.

Вчера проработи филантропичен кулоар от град Суми към Полтава в Централна Украйна, Лвов на запад и границите със прилежащите страни членки на Европейски Съюз. Организирани бяха две талази на евакуация на гражданско население. Около 5000 украинци и към 1700 задгранични студенти са отведени в сигурност отвън Суми, е съобщила съгласно информационната организация УНИАН украинският вицепремиер Ирина Верешчук, представена от ДПА.

Суми е първият от пет определени града, където сработва филантропичен кулоар за бягство. Градът се намира на към 30 км от съветската граница. Руските войски нападат Суми от дни.

Полтава е на към 170 км на юг и към този момент като цяло е пощадена от съветското нахлуване.

Украинските управляващи оповестиха, че съветски военни самолети са нанесли нови удари по жилищни региони в източните и централните елементи на Украйна. Украински публични представители обявиха, че двама души, в това число седемгодишно дете са починали нощес в град Чугуев, който се намира малко по на изток от Харков. В град Малин в Житомирска област, която се намира на запад от Киев, при съветски въздушен удар са починали минимум пет души, в това число две деца.

Президентът Володимир Зеленски разгласи във видеобръщение, че за 13 дни война са починали 52 деца , и добави, че Украйна няма да разреши на никого по света да подценява страданията и убийствата на украинци, съобщи Укринформ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР