Русия ще обслужва плащанията по външния си дълг в рубли, ...

Русия ще обслужва плащанията по външния си дълг в рубли,

Русия ще плаща външния си дълг в рубли

Русия ще обслужва заплащанията по външния си дълг в рубли, които могат да бъдат конвертирани във валутата на еврооблигациите, заяви финансовото министерство на Москва.

Руското финансово министерство съобщи, че има намерение да продължи да обслужва и погасява всички дългови отговорности, само че ще бъде насила да употребява съветската валута.

Вчера Министерството на финансите на Съединените щати разгласи, че ще приключи лиценза, допускащ на Русия да заплаща на американските притежатели на съветски облигации в долари.

Москва се опълчи на решението на финансово министерство на Съединени американски щати, заявявайки, че то " нарушава правата на задграничните вложители, които са вложили в съветски дългови принадлежности, и подкопава доверието в западната финансова инфраструктура ".

Руският финансов министър Антон Силуанов сподели, че " пари има и желанието за заплащане също е налице. Тази обстановка, изкуствено основана от неприятелска страна, няма да повлияе на качеството на живот на руснаците ".

Източник: БНР

Източник: epicenter.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg