Русия ще облекчи някои от ковид ограниченията си от утре,

...
Русия ще облекчи някои от ковид ограниченията си от утре,
Коментари Харесай

Русия облекчава ковид ограниченията въпреки рекорден брой новозаразени

Русия ще облекчи някои от коронавирус рестриктивните мерки си от на следващия ден, заяви през днешния ден здравният регулатор, без значение че беше регистриран рекорден брой новозаразени на дневна база, а разновидността Омикрон се популяризира в цялата страна, съобщи Ройтерс.

От януари насам броят на новите случаи на дневна база пораства бързо, само че мощно заразният вид Омикрон не е довел до увеличение на броя на умрелите и наскоро Кремъл отхвърли терзанията, че ще има нов локдаун, съобщи Българска телеграфна агенция.

Съгласно най-новото предписание на регулатора, от на следващия ден хората няма да се самоизолират след контакт със инфектиран с коронавирус.

В Москва учебните заведения и детските градини може да прекратят от идната седмица условията за изолираност на деца.

По-рано тази седмица ръководителката на здравния регулатор Ана Попова сподели, че някои от рестриктивните мерки към този момент не са оправдани, защото Омикрон се популяризира прекомерно бързо.

До 20 на 100 от инфектираните хора в Русия и 40 на 100 от тези в Москва нямат признаци.

Разпореждането за анулация на карантинните ограничавания идва в миг, когато случаите на дневна база скочиха през днешния ден до 177 282, при 168 201 предния ден.

Съобщава се и за 714 умряли с коронавирус за последните 24 часа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР