Русия ще облекчи инвестиционния процес за граждани и компании от

...
Русия ще облекчи инвестиционния процес за граждани и компании от
Коментари Харесай

Русия ще облекчи инвестициите за „приятелски“ страни

Русия ще облекчи капиталовия развой за жители и компании от „ другарски “ страни, защото се стреми да създаде антизападна коалиция и да поддържа своята наранена от наказания стопанска система.

Руският министър председател Михаил Мишустин разгласи в понеделник, че капиталовите процеси ще бъдат опростени за вложители от 25 страни, считани за съдружници на Москва.

Продължете да четете

лист от 4 itemsКремъл споделя, че Съединени американски щати няма да бъдат в центъра на „ новия международен ред “ Русия споделя, че израелската бомбардировка на Газа е срещу интернационалното право Русия твърди, че е унищожила три украински лодки край Крим Русия задържа публицист с двойно съветско и американско поданство завършек на списъка

След нахлуването в Украйна през февруари 2022 година и последвалите старания на западните страни да я изолират и да лимитират икономическата й мощност, с цел да води война, Русия се стреми да укрепи връзките си по целия свят.

„ Приятелските “ страни, чиито жители и компании ще могат да откриват съветски банкови сметки и да вършат депозити посредством банален развой, включват Китай, Индия, Бразилия, Саудитска Арабия, Турция, Казахстан и Беларус.

„ Създаването на по-удобни условия за задгранични предприятия и бизнесмени е значима част от систематичните старания на държавното управление за реализиране на финансов суверенитет като част от осъществяването на националните цели, избрани от нашия президент “, сподели Мишустин в изказване.

>

„ Неприятелски “

Според Москва „ недружелюбни “ народи са тези, които са се включили към набор от водени от Запада стопански наказания в отговор на нейната война в Украйна. Русия оприличи глобите на „ оповестяване на война “.

В понеделник съветският министър на защитата Сергей Шойгу посочи един от главните вдъхновители на глобите, Съединените щати, на конференция по защитата в Пекин, като ги упрекна в нарушение на световната сигурност и накърняване на ползите на Русия.

„ За да запазят своето геополитическо и стратегическо владичество, Съединените щати съзнателно подкопават основата на интернационалната сигурност и стратегическа непоклатимост “, сподели Шойгу.

Шойгу също уточни с пръст западните и азиатско-тихоокеанските съдружници на Съединени американски щати, без да ги посочва.

„ Западните страни се стремят да ескалират спора с Русия и да усилят риска от огромна борба сред държавите… Това ще докара до съществени последствия “, добави той.

Отношенията сред Съединени американски щати и Русия се утежниха, откакто Москва стартира тотална инвазия в Украйна, което докара до кървава 20-месечна война.

Съединени американски щати са дали към 75 милиарда $ филантропична, финансова и военна помощ на Украйна, до момента в който тя отблъсква съветските сили. Група западни народи и блокове, в това число Съединени американски щати, Европейският съюз и Обединеното кралство, постановиха широкообхватни наказания на Москва.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР