Русия ще обжалва в Спортния арбитражен съд (КАС) решението за

...
Русия ще обжалва в Спортния арбитражен съд (КАС) решението за
Коментари Харесай

Русия ще обжалва в Спортния арбитражен съд санкциите на местните спортисти

Русия ще апелира в Спортния трибунал (КАС) решението за санкциониране на спортистите от страната и възбраната да вземат участие на Зимните параолимпийски игри, които се откриват на следващия ден в Пекин.

Това съобщи министърът на спорта на Руската федерация Олег Матицин.
„ Разработваме правна позиция, с цел да заведем каузи в отбрана на правата на нашите спортисти, попречване на дискриминирането на национална основа и потреблението на спорта като инструмент за политически напън “, съобщи Матицин.

„ Решението за премахване на нашия тим е жестоко нарушаване на правата на спортистите и манипулиране на полезностите на Олимпийската харта. Неприемливо е да се ползват каквито и да било наказания против параолимпийски спортисти, изключително откакто те към този момент са пристигнали на надпреварата “, добави той.
От Руския параолимпийски комитет (РПК) оповестиха решението за безразсъдно, голословно и противоречащо на главните правила на параолимпийското семейство – аполитичния темперамент на спорта за хора със усложнения.

Руският олимпийски комитет (РОК) от своя страна заяви, че ще поддържа локалните спортисти и федерации пред съда за отбрана на техните права във връзка позицията на Международния олимпийски комитет (МОК) да предложи възбрана за присъединяване на руснаци на шампионати отвън Русия.

„ Прибързаните и неуверени дейности на МОК, който постоянно се е основавал на правилата за отбрана на правата и ползите на спортистите, ясно демонстрират намесата на външни сили. Нито в рекомендацията на МОК от 28 февруари, нито в решенията на други интернационалните спортни организации има правно съображение “, се споделя в изказването на РОК.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР