Русия ще намали военните си разходи през 2018-а и 2019

...
Русия ще намали военните си разходи през 2018-а и 2019
Коментари Харесай

Путин планира ограничаване на военните разходи

Русия ще понижи военните си разноски през 2018-а и 2019 година, съобщи през днешния ден президентът Владимир Путин след безапелационната си победа на изборите в неделя, на които получи нов, към този момент 6-годишен мандат, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Имаме проекти за понижаване на военните разноски през тази и в идната година. Но това няма да докара до понижаване на отбранителните качества на страната “, съобщи той на среща с други претенденти на изборите. И изясни, че главните разноски за основаване на най-нови оръжейни системи са направени в предходните години.

„ Никой няма желание да разпалва каквато и да е конкуренция във въоръжаването. Точно противоположното - планираме да развиваме връзките с всички страни по света, тъй че да бъдат градивни “, сподели още Путин.

В речта си пред Народното събрание на 1 март президентът разгласи разработки на нови съветски оръжия, които провокираха безпокойствие на Запад и опасения за конкуренция във въоръжаването, каквато имаше в Студената война.

Путин уточни, че Москва ще се пробва да взема решение всички проблеми с други страни посредством политически и дипломатически средства. „ Но, несъмнено, постоянно ще се борим за отбрана на нашите национални ползи “, акцентира той.

По думите му Русия ще се стреми към градивен разговор с сътрудниците си. „ Но не всичко зависи от нас - за това е належащо, както в любовта, двете страни да са заинтригувани, другояче любовта не се получава “, посочи съветският президент.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР