Русия ще може да се върне в групата на Г-8,

...
Русия ще може да се върне в групата на Г-8,
Коментари Харесай

Меркел назова условията за връщане на Русия в Г-8

Русия ще може да се върне в групата на Г-8, само че това изисква използването на споразуменията от Минск, съобщи немският канцлер Ангела Меркел, представена от международните издания.

" Мога да си показва, че Русия ще се върне. Но преди този момент е нужен прогрес в реализацията на споразуменията от Минск ", сподели тя.

Според думите на канцлера, Западът се нуждае от помощ от Русия за решение на рецесии.

Първи, за желанието да се възвърне форматът на Г-8, съобщи американският президент Доналд Тръмп на 8 юни. По-късно той изясни, че е по-значим от Г-7. Според американския водач, участниците в срещата на Г-7 не са поставяли този въпрос на гласоподаване, само че са го разискали.

Идеята за връщане на Г8 бе намерено подкрепена от Италия. Против нея по-рано се бе оповестила Германия.

Руският президент Владимир Путин на апела за връщане на формата на Г-8 отговори, че Русия не е излизала от него.

Форматът на Г-8 престана да съществува през 2014 година, откакто Крим се причисли към Русия. Тогава водачите на огромните международни сили се отхвърлиха да вземат участие в срещата на върха на " осемте ", който Русия като ръководител трябваше да организира в Сочи. Вместо това се организира среща на Г-7 в Брюксел (Франция, Англия, Съединените щати, Германия, Япония, Италия и Канада). Представители на Европейския съюз (председатели на Съвета на Европейския съюз и Европейската комисия) също вземат участие в срещата на високо ниво.

Според немския канцлер Ангела Меркел, решението на американския президент Доналд Тръмп да не подпише официалното съобщение на Г-7 в Канада демонстрира, че Европейският съюз би трябвало да постави повече старания, с цел да укрепи позициите си.

" Трябва да вземем нашата орис в личните си ръце ", съобщи Меркел в ефира на телевизионния канал ARD.

Освен това канцлерът акцентира, че несъгласията с Вашингтон не би трябвало да значат края на трансатлантическото партньорство.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР