Русия ще има достатъчно военна техника да води военни действия

...
Русия ще има достатъчно военна техника да води военни действия
Коментари Харесай

Военен експерт прогнозира колко дълго може Русия да воюва срещу Украйна

Русия ще има задоволително военна техника да води военни дейности 100 години. Но това не е абсолютно. Това споделя военният специалист Олег Жданов, отговаряйки на въпроси на почитатели.

" Ще кажа това, че по принцип Русия ще има задоволително съоръжение да води война 100 години. Десетките хиляди танкове на склад, хиляди оръжия и десетки хиляди бойни бронирани машини ще им стигнат за доста повече от една година, за десетилетия “, счита Жданов.

В същото време Жданов изясни, че десетки хиляди съветска техника в действителност биха били задоволителни за дългогодишна война, само че при изискване, че има механически благоприятни условия за привеждането й в бойно положение.

В същото време във връзка с човешките запаси, обстановката е много плачевна за Руската федерация, показва Жданов. Мобилизационният запас е общият брой на жителите на Руската федерация, които през днешния ден могат да бъдат мобилизирани в границите на една обща готовност - това е някъде към 16-17 милиона души. От тези 16-17 милиона души оперативният запас е 2 милиона души - това са тези, които неотдавна са служили във въоръжените сили на Руската федерация, т.е. хора с военен опит, които са служили в горещи точки или са служили неотдавна и равнище преквалификация и повишение на квалификацията. Според него човешките запаси в Руската федерация " запас има, само че няма политически или обществени благоприятни условия ".
 
„ Оказва се, че техника има, само че първо би трябвало да се ремонтира, да се приведе в редовност, с цел да може да извършва дилемите по предопределение, от една страна, въпреки това се оказва, че има човешки запас, само че към този момент няма искащи да отидат на доброволни начала.(…) Много мъже напуснаха Руската федерация, други се укриват от службите за военна регистрация и регистриране “, разяснява военният специалист. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР