Русия ще даде изключително остър отговор на изземването на активи,

...
Русия ще даде изключително остър отговор на изземването на активи,
Коментари Харесай

Захарова: Руският отговор на изземването на активи от Запада ще бъде изключително суров

Русия ще даде извънредно изострен отговор на изземването на активи, Западът ще бъде третиран като крадци. Това сподели формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в телевизионния канал Solovyov Live.

„ Това е кражба. Това е заграбване за себе си на това, което не ти принадлежи. Наистина виждаме разнообразни способи, може би не да възпроизведем, само че по някакъв метод да играем в тази история, тъй като те схванаха, че нашият отговор, както всичко останало, предходни офанзиви, ще бъдат извънредно тежки.Когато схванаха това, тогава най-сетне започнаха да се пробват да обмислен какъв брой ще им коства това, кой тъкмо ще бъде обект на ответни ограничения, а ответните ограничения ще бъдат, наблягам още един път, извънредно тежки. Като се има поради, че нашата страна е квалифицирала това като кражба, те ще бъдат третирани като крадци, не като политически манипулатори, не като преиграни технолози, а като крадци ", сподели дипломатът.

Захарова обърна внимание на обстоятелството, че Западът желае да конфискува активите на Руската федерация, с цел да компенсира разноските за поддържане на „ кървавия украински спор и киевския режим “.

Както съобщи помощник-държавният секретар на Съединени американски щати по европейските и евразийските въпроси Джеймс О`Брайън на 8 ноември 2023 година, груповият Запад няма да върне на Руската федерация замразените активи в размер на към 300 милиарда $, до момента в който Москва не заплати за специфична военна интервенция.

Междувременно ръководителят на Банката на Русия Елвира Набиулина акцентира в същия ден, че конфискацията и замразяването на съветски активи от Запада ще „ има, като казус, отрицателни последствия за цялостното развиване на международната финансова система “. На собствен ред прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков разясни, че Москва има намерение да оспорва, и то за неопределен срок, сходни стъпки на Запада. Както той изясни, това ще докара до „ доста съществени правосъдни и правни разноски за тези, които вземат такива решения и които се възползват от такива решения “. Освен това Русия ще стартира да създава ответни ограничения, които надали ще бъдат огледални, добави представителят на Кремъл.

Управляващият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева предизвести при започване на декември 2023 година за евентуални опасности за световната финансова непоклатимост и парична политика при положение на възможна конфискация от Запада на съветски активи, замразени в чужбина след началото на специфичната военна интервенция. Тя акцентира, че възможното потребление на тези притежания „ би трябвало да се основава на интернационална основа “. Необходимо е „ доста деликатно да се реши какви биха могли да бъдат рисковете за паричната политика и финансовата непоклатимост “, сподели ръководителят на МВФ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР