Русия ще бъде принудена да предприеме ответни мерки в случай

...
Русия ще бъде принудена да предприеме ответни мерки в случай
Коментари Харесай

Мария Захарова: Русия ще предприеме ответни мерки при засилване на военното присъствие на САЩ в Кипър


Русия ще бъде принудена да предприеме ответни ограничения при положение на усилване на военното наличие на Съединени американски щати в Кипър. Това съобщи през днешния ден говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.

По думите й от разнообразни източници постъпва информация за дейни изследвания от страна на Вашингтон за благоприятни условия за усилване на военното наличие в Кипър за " противопоставяне на увеличението на съветското въздействие в района в светлината на сполучливия ход на интервенцията на съветските военно-космически сили в Сирия ".

Има информация, че преди известно време делегация от американски специалисти е инспектирала на острова обекти от военно-стратегическо значение от позиция на вероятностите за базиране на въоръжените сили на Съединени американски щати, уточни Захарова.

Вашингтон също по този начин води интензивни съвещания с Никозия по разнообразни аспекти по отношение на разширението на военно-техническото съдействие, добави тя.

По-нататъшната милитаризация на острова, включването му в реализацията на американските и натовските проекти, неизбежно ще докара до рискови и дестабилизиращи последствия за самия Кипър, сподели Захарова.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР