Русия ще бъде принудена да отговори реципрочно, ако САЩ доставят

...
Русия ще бъде принудена да отговори реципрочно, ако САЩ доставят
Коментари Харесай

Путин: Ако САЩ разположат ракети в Европа, Русия ще отговори реципрочно

Русия ще бъде принудена да отговори реципрочно, в случай че Съединени американски щати доставят в Европа ракети със междинен и дребен обхват . Това предизвести съветският президент Владимир Путин на конференция след привършване на договарянията с италианския министър председател Джузупе Конте, съобщи ТАСС, представена от БГНЕС.
„ Естествено най-главният въпрос, в случай че Съединени американски щати излязат от Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват (ДЛРСМО), какво ще подхващат с тези ракети. Ако те бъдат доставени в Европа, изцяло естествено е ние да отговорим реципрочно “, сподели стопанинът на Кремъл.
Държавният глава също по този начин акцентира, че „ европейските страни, които се съгласят с разполагането на ракети със междинен и дребен обхват на своя територия, в случай че се стигне до това, би трябвало да схванат, че те слагат своите лични ползи под опасността от вероятен ракетен удар “.
„ Ние ще се върнем към обстановката с „ Пършингите “ в Европа. Не разбирам, дали би трябвало да докараме Европа до положението на такава висока степен на заплаха . Не виждам никакви учредения за това. Това не е наш избор, ние не се стремим към това. А отговаряйки на въпроса, дали можем да отговорим: можем и отговорът ще бъде доста бърз и ефикасен “, акцентира Путин.
Руският държавен глава съобщи, че Съединени американски щати са взели решението за излизането от ДЛРСМО не в този момент, американският Конгрес към този момент е присъединил в бюджета на страната разноски за тези ракети. „ Проблемът не е зародил през вчерашния ден, нито преди три дни, когато американският президент разгласи за него. Той породи по-рано и в случай че вие обърнете внимание, а ние сме обърнали внимание на това – американският Конгрес към този момент е присъединил разноски за провеждането на научно-изследователски действия, свързани с ракетите със междинен и дребен обхват. Това значи, че решението е било към този момент взето. Ако се организират научно-изследователски работи, то те се вършат не с цел да бъдат поставени да събират прахуляк в някое чекмедже. Следователно ще бъде направена и идната крачка “, акцентира още съветският водач.

напомня, че по-рано американският президент Доналд Тръмп съобщи, че ще изтегли Съединени американски щати от подписания с Русия Договор за очистване на ракетите със междинен обхват на деяние, подписан през 1987 година Това става, защото Тръмп счита, че Москва е нарушила съглашението. Оттеглянето на Вашингтон най-вероятно е обвързвано с създаването на съветската ракета „ Новатор 9М729 “, която съгласно НАТО ще даде на Русия опцията за скоростен нуклеарен удар против страна от Военния пакт. Според Кремъл обаче, създаденото оръжие не нарушава контракта от 1987 година
Документът не разрешава на Съединени американски щати и Русия да имат, създават или тестват основани на суша балистични и крилати ракети с обсег от 500 до 5500 километра.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР