Русия се върна днес към нормалния живот след една седмица

...
Русия се върна днес към нормалния живот след една седмица
Коментари Харесай

Приключи неработната седмица в Русия заради Covid-19

Русия се върна през днешния ден към естествения живот след една седмица неработни дни за цялата страна, оповестени от управляващите в опит да лимитират разпространяването на ковид. Федерацията обаче записва през този интервал нови рекордни стойности на заразяването и смъртността, съобщи Франс прес.

В Москва и множеството съветски градове бяха затворени кафетата и заведенията за хранене, спортните центрове, салоните за хубост и магазините за артикули не от първа нужда.

Повечето съветски райони взеха решение да не не престават тези ограничения и единствено 5 от общо 85, да вземем за пример Новгород на северозапад и Томск в Сибир, ги оставиха в действие за още към седмица.

В събота обаче Русия заяви за нов денонощен най-много инфектирани - 41 335. В четвъртък, в разгара на неработната седмица, бе маркирана и оптималната смъртност измежду болните - 1195 души.

Днес управляващите осведомят за 39 400 нови случая и още 1190 умряли през последните 24 часа.

До момента Русия е записала публично общо 8 834 495 случая и 248 000 жертви на вируса.

Русия разполага с няколко ваксини лична разработка, само че съгласно формалната статистика са ваксинирани напълно едвам 34 % от 144-милионното население на страната. Широко е публикувано недоверието към локалните препарати, показва Агенция Франс Прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР