Русия се утвърди на второто място в група I на

...
Русия се утвърди на второто място в група I на
Коментари Харесай

Един гол стигна на Русия срещу Кипър

Русия се утвърди на второто място в група " I " на евроквалификациите. Алексей Ионов беше прецизен в 38-ата минута и донесе минималния триумф с 1:0 против Кипър. Мачът се игра на препълнения стадион в Нижний Новгород. Руснаците събраха 6 точки и са най-близо до водача Белгия (9 т.), а кипърците са предпоследни в класирането с едвам 3 т.

Преди няколко дни Русия реализира най-убедителната си победа в исторически проект - 9:0 против Сан Марино, до момента в който Кипър отстъпи трагично с 1:2 при гостуването си на Шотландия.

Звучит Гимн России! pic.twitter.com/1GxfuHt4dO
— Сборная России (@TeamRussia) 11 юни 2019 година Селекционерът на " Сборная " Станислав Черчесов заложи на схемата 4-3-3, като в предни позиции действаха Артьом Дзюба, Алексей Ионов и Антон Миранчук, а измежду запасите останаха Фьодор Чалов, Фьодор Смолов и Алексей Миранчук. В средата на терена си партнираха Роман Зобнин, Александър Головин и Магомед Оздоев. Георги Джикия и Андрей Семньов пък бяха двамата централни бранители пред Гилерме.

За Кипър на върха на офанзивата беше Пиерос Сотириу, подпомаган по фланговете от Андреас Авраам и Антони Георгиу.
Головин насочи първия рисков удар към вратата на гостите, а по-късно Дзюба засече с глава центриране от корнер, само че прати топката в навън. Руснаците последователно се ориентираха, че е най-добре да нападат по фланговете и сътвориха много положения след центрирания. В 17-ата минута Дзюба още веднъж стреля с глава, само че право в ръцете на Урко Пардо.

В средата на полувремето неточност на кипърския пазач докара до огромно безредие, само че Марио Фернандес не се възползва от шанса да открие резултата. Гостите от Острова на Афродита също имаха опция да вземат преднина. Това стана в 30-ата минута, когато Сотириу се оказа непокрит и насочи удар с глава, само че над напречната греда.

ГОООООООООООООЛ!!!!!
ААААЛЕЕЕЕКСЕЕЕЕЕЙ ИИИИООООНООООВ!!
1:0 ведем! pic.twitter.com/8z84facBf4
— Сборная России (@TeamRussia) 11 юни 2019 година В 36-ата минута още веднъж Фернандес пропусна от добра позиция, само че в 38-ата Русия съумя да поведе. Зобнин копна топката към набралия скорост Фьодор Кудряшов, а неговото центриране откри на съвършена позиция Ионов и той опъна мрежата.

Ионов можеше да вкара и втори гол в 50-ата минута. Съотборникът на Ивелин Попов в Ростов технично стреля около Пардо, само че не уцели вратата. Домакините правеха всиччко допустимо да решат мача колкото се може по-бързо, само че на два пъти Дзюба не съумя да нанесе задоволително мощен и прецизен удар.

Кадры из Нижнего Новгорода #ЕВРО2020 @TeamRussia pic.twitter.com/JTAMVsiyl0
— UEFA.com на русском (@UEFAcom_ru) 11 юни 2019 година В средата на втората част кипърците се активизираха, както го сториха и в Глазгоу, когато също губеха с 0:1. Те обаче разчитаха единствено на центрирания, които не затрудняваха отбраната на Русия. В състава на домакините Алексей Миранчук размени брат си Антон и усили халфовата линия.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ

ЕВРО 2020 4 кръг, вторник 11 юни  Русия 1:0краен резулат  Кипър
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР