Русия се стреми да създаде ядро от четири модула на

...
Русия се стреми да създаде ядро от четири модула на
Коментари Харесай

Русия планира да създаде ядро ​​на нова космическа станция до 2030 г.

Русия се стреми да сътвори ядро от четири модула на своята планувана нова орбитална галактическа станция до 2030 година , съобщи във вторник съветската галактическа организация Роскосмос, представена от " Ройтерс ".

Ръководителят на Роскосмос Юрий Борисов подписа графика с шефовете на 19 предприятия, участващи в основаването на новата станция.

Агенцията удостовери проектите за пускане на първичен теоретичен и енергиен модул през 2027 година Тя сподели, че още три модула ще бъдат добавени до 2030 година и още два сред 2031 и 2033 година

Досега Русия си партнира със Съединените щати и други страни на Международната галактическа станция , една от дребното области, в които тя към момента си сътрудничи тясно със Съединени американски щати, като се има поради тежкото положение на връзките след нахлуването им в Украйна.

С наближаването на края на експлоатационния си живот на МКС Москва разгласи проекти през 2022 година и да построи своя лична станция . Страната в началото съобщи, че ще напусне МКС след 2024 година, само че сподели на сътрудниците си предходната година, че

Освен проектирането и производството на модулите, Роскомос сподели, че графикът, утвърден от Борисов, включва летателни тествания на пилотиран галактически транспортен съд от ново потомство и създаване на ракети и наземна инфраструктура.

Новата станция ще разреши на Русия да " реши проблемите на научното и софтуерното развиване , националната стопанска система и националната сигурност, които не са налични в съветския сегмент на МКС заради софтуерни ограничавания и изискванията на интернационалните съглашения ", се споделя в известието.

Русия се гордее с галактическата си стратегия от времето на Студената война , когато руският космонавт Юрий Гагарин стана първият човек, пътувал в космоса през 1961 година Но предходната година тя претърпя огромен крах с, когато неговият галактически транспортен съд без екипаж се завъртя отвън надзор и се разруши в повърхността на луната.
 Китай е отворен към галактическо съдействие със Съединени американски щати
Китай е отворен към галактическо съдействие със Съединени американски щати

Понастоящем обаче законът на Съединени американски щати не разрешава на Китай каквото и да е съдействие с НАСА
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР