Русия се стреми да контролира единствено областите, които обяви за

...
Русия се стреми да контролира единствено областите, които обяви за
Коментари Харесай

Русия потвърди, че иска само анексираните области в Украйна

Русия се стреми да управлява само областите, които разгласи за анексирани в Украйна предходната година и които към този момент са " записани в конституцията ".
Това казва говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен в обширна публикация на " Ню Йорк таймс " за отношението на Русия и руснаците към войната в Украйна.
В същия диалог прессекретарят на съветското президентство показва очакване над 90% от хората да гласоподават за преизбирането на президента Владимир Путин и дава да се разбере, че при такива проценти вотът е " не тъкмо народна власт ".

" Да направляваме цялата земя "
Не се прецизира по кое време е извършен диалогът, само че към този момент 10 месеца откогато разгласи за анексирани Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област, Русия управлява единствено елементи от тях, въпреки задачите да са в конституцията ѝ. Украинската контраатака е съсредоточена в посоки главно в Донецка и Запорожка.
" Искаме единствено да направляваме цялата земя, която е написана в нашата конституция като наша ", споделя Песков пред кореспондента на " Ню Йорк таймс " Роджър Коен.
За разлика от други моменти от обявата Песков не оспорва цитатите за украинските територии и съгласно ТАСС назовава всичко казано по тематиката за тях " персонално мнение ".
Крим не се загатва, само че Русия счита, че контролът ѝ върху него е консолидиран, защото го разгласи за анексиран през 2014 година, без значение от зачестилите офанзиви на Украйна това лято. Песков споделя и че към този момент няма съображение да бъде подписвано каквото и да било съглашение за завършек на спора, а Русия счита да продължи със " спецоперацията " си. Преди месеци той сподели, че ситуацията на говорещите съветски в Източна и Южна Украйна в следените от Киев елементи остава причина да бъде продължена " спецоперацията " (както Москва назовава войната).

" Ще преизберат Путин с 90% "
Друг откъс от Песков, който провокира негодуванието на Кремъл, бе за упованието съветският президент Владимир Путин да бъде избран отново с 90 на 100 от гласовете.
Роджър Коен, прекарал по личните му уверения към месец в Русия и разгласил и репортаж от Белгородска област, написа, че безспорно се чака Путин да употребява идеологическото сгъстяване против инакомислещите (а това включва и ЛГБТ ценностите) и войната преди идващите президентски избори през март 2024 година " Преизбирането му, съвсем неизбежно, би било за шестгодишен мандат, който може да възобнови (през 2020 година мандатите му бяха " занулени " с конституционни ремонти и той може да заема поста до 2036 г.). " По тематиката Песков е представен с думите:
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР