Русия се сочи като основна заплаха за НАТО във всички

...
Русия се сочи като основна заплаха за НАТО във всички
Коментари Харесай

Борисов: При евентуална война ракетите на Русия ще са насочени към България

Русия се сочи като съществена опасност за НАТО във всички изявления на Столтенберг, на всички стратези, на всички срещи на върха. Другата опасност е от Северна Корея, съобщи в ефира на bTV министър председателят Бойко Борисов.

„ Пази Боже, да стане война. Затова аз не позволих за флотилията в Черно море и понесох много упреци от сътрудниците в НАТО. Казах - сухопътни интервенции, да, само че вкараме ли в Черно море огромни военни кораби, почнем ли с подводници, то ще заври най-после. Но в доктрината ни, в случай че стане война, ние ще се бием на страната на НАТО, а съветските ракети ще са ориентирани към България ”, предизвести Борисов, който обаче акцентира, че страната ни държи на прагматичните връзки с Русия.

„ Даже приказвах с гръцкия министър председател Алексис Ципрас следващата година, когато поемем председателството, да се сложи и въпроса за рухване на глобите против Русия. България има огромен интерес съветските туристи да ни посещават, както и от съветски газ за газовия хъб „ Балкан ”, уточни Борисов.

Премиерът и разкри, че в страната тече огромна интервенция на Министерство на вътрешните работи против сериозна група.

„ Тя е сериозна група, много време я следят. Добра е реализацията. Доказателства съгласно мен задоволително събраха. Днес имат да досъберат. Утре, вторник, ще я оповестят ”, съобщи Борисов.

По думите му групата се е занимавала с всичко, което може да ни мине през мозъка. „ Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата работиха много по тази тематика и заслужават на следващия ден да си я разгласят и да опиша, тъй като фактически има още малко да се доподредят нещата в документите, с цел да не се издъни делото. Мисля, че се оправиха доста добре. Много сериозна група ”, добави той.

Борисов разяснява и случая с отвлечения Адриан Златков . „ Когато има такива тежки закононарушения, присъдите би трябвало да се излежават и да бъдат оптимално строги. Единственото, което стои пред хората, които управляват интервенциите е да изберат до каква степен и по какъв начин да се приближат до причинителите ”, акцентира министър председателят.

По думите му, в случай че на човек му е отвлечено детето, единственото което го интересува, е не дали Министерство на вътрешните работи ще е сполучливо в разкриването, а дали ще може да си го прибере у дома. Той добави, че точно момента на предаването на откупи е този, в който полицията е най-близо до причинителите и изкушението за оперативните чиновници е доста огромен, само че една неточност може да бъде съдбовна.

„ В демокрацията всеки има право да мисли, да прави и да се бори. Това с фрагментите извън сме го слушали. Това е несъмнено пети път – припомням си „ Новото време ”, Лондонския клуб, кой ли не, пък и ние много сме докарали извън. Успех му поисквам ”, сподели Борисов във връзка със поръчката на Слави Трифонов да влезе в политиката.

На изказванията на Трифонов, че има некачествени хора във властта Бойко Борисов отвърна, че по същия метод може да съобщи, че има некачествени хора и в шоуто му. „ Демокрацията е това – който желае да го гледа – си го гледа. Който желае да гледа нас, гледа нас. Няма да се месим в избора на хората. Има толкоз телевизионни канали – като не ти харесва нещо, превключваш и гледаш друго. в ГЕРБ има към 3000-4000 души. Ще му дам, на уважавания от мен г- Трифонов една писалка да избори трима и да се подпише под тях, че няма да го издънят. Не 3000 – толкоз му трябват, в случай че желае партията му. От тези 3000 сигурно ще го издънят 30, което е дребен %. Статистическата неточност дава, че най-малко 5% на 3000 са проблематични ”, сподели министър председателят.

Той засегна тематиката и с „ Дунарит ”. По думите му зад абсурда не стои сянката на Делян Пеевски, „ убеждавам ви, че никога заводът няма да отиде при него ”.

 „ Отнасям се с почитание към всеки. Когато бяха огромните стачки във ВМЗ-Сопот и военните фабрики не работеха, хиляди хора бяха без работа и стояха пред завода и аз вървях там да се срещам с тях. Положих големи старания да се съживи военната промишленост и тя сега работи на обороти, които може би в най-хубавите си години на социализма не е работила. Тогава се молех на оръжейните компании да оказват помощ за държавните предприятия. Не ме интересува нито „ Емко “, нито… Държавата има ангажимент към това държавните ѝ фабрики да работят. Не може държавните фабрики и държавната компания да работят напълно за медиатори. Защо сред държавната компания ВМЗ и тази в Сърбия, която създава барут, не се е сключил пряк контракт? Защо ни е медиатор, който подвигна цената? ”, попита министър председателят.

По думите му „ Дунарит ” работи, изнася си продукцията и си заплаща отговорностите и никой не го закача. „ Не желая и да знам кой му е притежателят. Нито Цветан Василев, нито Делян Пеевски ме интересуват. Интересува ме държавната „ Кинтекс ” да докарва контракти, тъй като десетки хора работят там. Опитът да ми пришият Делян Пеевски е опорната точка на Христо Иванов. Тя си е от доста от дълго време и на една група, която аз предизвестих преди месец-месец и половина, че това ще е опорната им точка ”, добави Борисов.

 Той акцентира, че са създали всичко належащо за обезпечаване на по-високи заплати във военната промишленост, най-много поръчки и унищожаване на медиаторите.

По тематиката с митингите в Министерство на вътрешните работи и настояванията за по-високи заплати и по-добри условия на труд, Бойко Борисов избра да спести директните отговори отвън това, че „ естествено ” желае работещите в бранша да получават по-добри заплати. Той напомни издигнатите нови пожарни и полицейски ръководства, само че и несвързаните с това планове за ДАНС и спецсъда. Премиерът не отговори и на въпроса дали пожарникарите се е наложило да си купят съоръжение, дарено от Канада.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР