Русия се сблъсква с проблем заради недостиг на ракети с

...
Русия се сблъсква с проблем заради недостиг на ракети с
Коментари Харесай

Русия изчерпва запасите от прецизни ракети, а Путин има нужда от победа за 9 май

Русия се сблъсква с проблем поради дефицит на ракети с висока акуратност, а военните ѝ фабрики не съумяват да създават задоволителни количества, с цел да задоволят потребностите на фронта в Украйна. 

Това твърди Financial Times, като цитира собствен източник от западна страна. 

Производствените ограничения на съветската отбранителна промишленост и отражението на западните наказания принуждават Москва да придвижва ракети от други краища на страната до Украйна - в това число " Калибър ".

Според Пентагона Русия изостава с най-малко няколко дни в проекта си за обграждане на украинските войски в Донбас. 

" Смятаме, че те имаха намерение да стигнат доста по-далеч във връзка с цялостното обграждане на украйнската войска на изток, само че не съумяват да свържат северните с южните си елементи. Всъщност не са по никакъв начин покрай свързването им, тъй като украинците не престават да се съпротивляват ", споделя американски представител на Министерството на защитата пред FT. 

Повечето съветски удари са съсредоточени в Източна Украйна и в пристанищния град Мариупол, като всеобщо се поразяват цели от ракети без точно ориентиране. 

" Това е показателно за проблемите на руснаците с възобновяване на запасите от муниции с висока акуратност ", споделя източникът на английската медия. 

Напредъкът на съветските сили в Донбас се прави оценка от Съединени американски щати като " муден и несиметричен ", защото армията се сблъсква с твърда украинска опозиция. Русия реализира известни триумфи в югоизточната и югозападната част към Изюм към градовете Славянск и Барвинково. 

Според американските служби, задачата на съветските войски е да се реалокират на север отвън Мариупол, само че досега не съумяват да изпълнят проекта си в график. 

Обстрелът по други цели в централна и западна Украйна се прави в опит да се предотврати зареждането на украинската войска с нови муниции и въоръжение, с които да укрепи войските си в юга и изтока. 

От Военното разузнаване на Украйна считат, че Владимир Путин ще направи всичко по силите си, с цел да показва някакъв триумф в Украйна до 9 май, когато в Русия означават Деня на успеха. 

Според украинските служби - това може да се окаже осъществяване на " референдум " в окупираната Херсонска област, тъй че тя да се разгласи за обособяване от територията на Украйна по сходство на Донецк и Луганск. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР