Русия се самопределя като самобитна държава-цивилизация с особено положение, сплотила

...
Русия се самопределя като самобитна държава-цивилизация с особено положение, сплотила
Коментари Харесай

Русия се обяви за "самобитна държава-цивилизация"

Русия се самопределя като " самобитна държава-цивилизация " с изключително състояние, сплотила съветския и други нации, " съставляващи културно-цивилизационната общественост на Руския свят ".

Тя укрепва позициите си " като един от водещите центрове за развиване на актуалния свят и счита своята самостоятелна външна политика за опасност за западната надмощие "

Съединени американски щати са " главен подстрекател, уредник и реализатор на нападателната антируска политика. политиката на груповия Запад, източникът на главните опасности за сигурността на Руската федерация, интернационалния мир, уравновесеното, заслужено и прогресивно развиване на човечеството. "

Това се споделя в новата Концепция за външната политика на Руската федерация, утвърдена през днешния ден от Съвета за национална сигурност и с декрет на президента Владимир Путин въведена незабавно в осъществяване. Тя заменя предходния вид от 2016 година и дава ориентировка за това по какъв начин Москва прави оценка мястото си в света, по какъв начин гледа на останалите страни и какви ограничения ще подхваща за отбрана на ползите си в чужбина.

За връзките с Вашингтон се споделя, че Русия се интересува от " поддържане на стратегически паритет, спокойно общуване и баланс на ползите ", само че постигането им " зависят от степента на подготвеност на Съединени американски щати да се откажат от политиката на силово владичество и да преразгледат антируския курс в интерес на взаимоотношение с Русия ".

Описано е и от какво се чака да се откажат Съединени американски щати: " Съединени американски щати и техните спътници използваха ограниченията, подхванати от Руската федерация за отбрана на своите жизненоважни ползи в украинско направление като предлог за изостряне на дългогодишната антируска политика и отприщи нов вид хибридна война. Тя е ориентирана към намаляване на Русия по всевъзможен вероятен метод, в това число подкопаване на нейната креативна цивилизационна роля, мощност, стопански и софтуерни благоприятни условия, ограничение на суверенитета ѝ във външната и вътрешната политика и заличаване на териториалната целокупност.

Този курс на Запада е придобил изчерпателен темперамент и е закрепен на доктринално равнище. Това не беше изборът на Руската федерация. Русия не се счита за зложелател на Запада, не се изолира от него, няма враждебни планове към него и чака в бъдеще страните, принадлежащи към западната общественост, да осъзнаят безсмислието на своята конфронтационна политика и хегемонистични упоритости (...). "

След като афишира забележителна част от Европа за спътници на Съединени американски щати, документът установи, че
Средствата за ограничение и прекъсване на тези закани, идващи и от обединяванията на страните като Европейски съюз, НАТО и Съвет на Европа, включват " цялостното отменяне на антируския им курс (включително интервенция във вътрешните работи на Русия) " и образуване на нов модел на взаимно битие, осигуряващ сигурното, суверенно и прогресивно развиване на Русия, нейните съдружници и сътрудници, за което пречели най-много стратегическият курс на Съединените щати и обособени техни съдружници.

 Русия се разгласи за
© Reuters

Европейските страни би трябвало " да осъзнаят, че няма опция на мирното общуване и взаимноизгодно равноправно съдействие с Русия, повишение равнището на тяхната външнополитическа самостоятелност и прекосяване към политика на добросъседство с Руската федерация ", написа в концепцията.

Само тогава щяло да има удобен резултат за сигурността и благосъстоянието на европейския район и щяло да се помогне на европейските страни " да заемат полагащото им се място в Голямото евразийско партньорство и многополюсния свят. "

Подробности очаквайте по-късно на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР