Русия се похвали, че е спасила 700 000 деца от

...
Русия се похвали, че е спасила 700 000 деца от
Коментари Харесай

Русия се похвали, че е спасила 700 000 деца от Украйна

Русия се похвали, че е " избавила " 700 000 деца от Украйна през последните няколко години. Това изказване направи ръководителят на интернационалната комисия на Съвета на федерацията Григорий Карасин в канала си в " Телеграм ", представен от " Униан ".

" През последните години 700 000 деца, бягащи от бомбардировките и обстрела от конфликтните зони в Украйна, откриха леговище при нас. Много са дружно с родителите си, а децата от домовете за сираци - с възпитателите си ", съобщи той.

Карасин упрекна " киевските национал-радикали " в хипотетичен тормоз над младежи от югоизточната част на Украйна. Той не поддържа изказванията си с доказателства. Вместо това добави, че в съветския парламент към този момент е основана специфична комисия за следствие на " обстоятелствата на закононарушението на Киевския режим против малолетни ".

Според украинския омбудсман към 700 хиляди деца са живели на териториите, окупирани от Русия преди войната. Какво се е случило с тях не се знае сигурно. Украинските управляващи знаят поименно 19 500 депортирани от окупаторите на съветска територия, само че действителният брой на отвлечените е доста по-голям.

За отвличането на украински деца против Владимир Путин е формирано дело от Международния углавен съд и е издадена интернационална заповед за арест. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР