Русия се осъмни в твърденията на САЩ, че Ислямска държава

...
Русия се осъмни в твърденията на САЩ, че Ислямска държава
Коментари Харесай

Русия към САЩ: Помислете пак дали Ислямска държава стои зад атаката в Москва

Русия се осъмни в изказванията на Съединени американски щати, че " Ислямска страна " стои зад терористичната офанзива в концертната зала край Москва, в която починаха 137 души, а други над 180 бяха ранени.

" Внимание - въпрос към Белия дом: Сигурни ли сте, че това е ИДИЛ? Може ли да помислите още веднъж? ", запита риторично представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.

Захарова съобщи, че Съединени американски щати популяризират версия за " страшилището " " Ислямска страна ", с цел да прикрият " подразделенията " си в Киев и подсети, че Вашингтон поддържа бойците " муджахидини ", които са се сражавали със руските сили през 80-те години.

Припомняме, четиримата директни нападатели бяха арестувани, като най-малко един от тях е от Таджикистан.

" Ислямска страна " пое отговорност за офанзивата - изказване, което Съединените щати обществено поддържаха. Американски чиновници показаха, че по-рано този месец са предизвестили Русия за разузнаването за идна офанзива.

Путин уточни, че арестуваните за нападението, са избягали от концертната зала и са се отправили посока Украйна, където им е бил обезпечен прозорец за прекосяване на държавната граница.

Украйна отхвърли каквато и да е роля в офанзивата, а Володимир Зеленски упрекна Путин, че желае да отклони виновността за офанзивата в концертната зала, като укорява Украйна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР