Русия се опитва да затвърди законодателно съветския възглед за Втората

...
Русия се опитва да затвърди законодателно съветския възглед за Втората
Коментари Харесай

Русия при Путин: Въпросите за Втората световна война са нежелани

Русия се пробва да затвърди законодателно руския мироглед за Втората международна война . Много историци са комплицирани, написа немският вестник " Франкфуртер рундшау ".

" Победата във Втората международна война, извоювана с огромни жертви, остава централното събитие в съветската история ", отбелязва вестникът. " Като част от конституционната промяна, извършена през април предходната година, Владимир Путин предписа " отбраната на историческата истина " за " героичното дело на народа " в главния закон на страната. Преди това, на срещата на върха на Оперативно-наблюдателно дело в края на 2019 година, президентът изнесе едночасова лекция в отбрана на пакта Молотов-Рибентроп от 1939 година , който се смята на Запад за един от " задействащите фактори " на Втората международна война.
 Денят на успеха в Москва ще се организира сигурно, твърди Песков
Денят на успеха в Москва ще се организира сигурно, твърди Песков

Не било несъмнено обаче дали ще бъде на 9-ти май

През февруари тази година Държавната дума вкара наказателна отговорност за " разпространяване на съзнателно погрешна информация за активността на Съюз на съветските социалистически републики по време на Втората международна война. "

" Много съветски историци са комплицирани. " Историческата истина не може да бъде записана в закон ", сподели специалистът по сталинизма Никита Петров в диалог с " Франкфуртер рундшау ". " Ако историците са застрашени от държавно наказване за избрани научни открития, това значи завършек на всяка историографска полемика. " И би трябвало да се чака, че законът ще бъде дефиниран толкоз неразбираемо , че никой няма да знае сигурно кои изказвания могат да бъдат осъдени и кои - не ".

Със починалите 27 милиона души в Русия доминира консенсусът, че Съюз на съветските социалистически републики е изиграл решаваща роля за побеждаването на нацистите. Но такива неприятни моменти на победа като военните закононарушения, осъществени от бойците на Червената войска в Източна Европа, са табу за съветската общност . Нови съветски филми с възторг не престават традицията на руското кино да популяризират своите фронтови бойци.
 Лукашенко: Ще има церемониал за 9 май
Лукашенко: Ще има церемониал за 9 май

Беларус чака високи посетители от Русия

В това Петров вижда феодален метод, който му припомня за инквизицията. Русия се опасява да изследва личната си история от позиция на науката, вместо това прокламира квазирелигиозни доктрини, в които всеки би трябвало да има вяра.

Пред Залата на славата, на мраморните стени на които със златни букви са изписани имената на над 11 800 герои на Съветския съюз, стои фамилна двойка и приказва за горделивост от страната си и за героизма на хората. Какво мислят за германците? " Виновни ", споделя мъжът. " Те бяха други хора ", прибавя дамата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР