Русия се опитва да забрани протестното движение Весна (Пролет). След

...
Русия се опитва да забрани протестното движение Весна (Пролет). След
Коментари Харесай

Русия забранява протестното движение Весна

Русия се пробва да забрани протестното придвижване " Весна " ( " Пролет " ). След следствие прокуратурата на Санкт Петергбург открила, че групата, която провежда всеобщи митинги в страната след началото на " частичната готовност ", се е занимавала с " екстремистка активност " - " подриване на публичната сигурност и основите на конституционния ред на Руската федерация ".

" Движението основава условия за дестабилизиране на обществената и обществено-политическата обстановка в страната, формира в публичното мнение нужда за смяна на властта в Руската федерация ".

За тези цели " Весна " използвала  " разнообразни политически технологии за въздействие върху приемането на решения от органите на държавните управляващи, включително посредством провеждането на всеобщи обществени събития при нарушение на закона и практикуване на насилие срещу представителите на правоохранителните органи, осигуряващи правопорядък ".

" Членовете на придвижването извършвали екстремистки закононарушения и правонарушения, други противозаконни дейности, които водят до нарушение на правата и свободите на жителите, причинявайки щета на личността, обществото и страната ".

На 30 септември 2022 година прокуратурата на Санкт Петербург изпратила иск до градския съд на Санкт Петербург, с цел да признавае " Весна "  за екстремистка организация и да забрани дейността му на територията на Руската федерация.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР