Русия се опитва да вербува чуждестранни мигранти, задържани при неотдавнашна

...
Русия се опитва да вербува чуждестранни мигранти, задържани при неотдавнашна
Коментари Харесай

Русия вербува мигранти от границата с Финландия за войната в Украйна

Русия се пробва да вербува задгранични мигранти, арестувани при неотдавнашна интервенция по границата с Финландия, за войната си в Украйна , оповестява Би Би Си.

Британската медия е разкрила доказателства за няколко случая, при които чужденци са били изпратени незабавно във боен лагер на границата с Украйна дни, откакто са били арестувани за нарушение на миграционните закони.

Практиката за принуждаване на хора в центровете за задържане преди депортиране да подписват контракти за военна работа в Украйна не е нова, само че броят им набъбна при идването на мигрантите на 1340-километровата граница на Русия с Финландия.

Финландия краткотрайно затвори, която упрекна, че изпраща мигранти и търсещи леговище към територията ѝ като част от акция за дестабилизация на страната, откакто по-рано тази година.
 Финландия: Руската защита евентуално е забъркана във вълната от мигранти
Финландия: Руската защита евентуално е забъркана във вълната от мигранти

На Граничен контролно-пропусквателен пункт Сала дойдоха на колела 41 мигранти през днешния ден

Анализ на правосъдните съвещания в Карелия - един от трите съветски района, граничещи с Финландия, сподели, че през последните три седмици 236 души са били задържани за престой в Русия без годна виза  и е трябвало да бъдат депортирани. Подобна е картината и в другите два погранични региона - Ленинград и Мурманск.

дойдоха на границата на Финландия и аплайваха за статут на бежанци.

че предизвиква напора и изоставя нормалните си визови инспекции за пасажери, влизащи в граничната зона.

Те откроиха проведеното разпределяне на колела , множеството от които чисто нови, с които мигрантите изминават последния сектор от съветската гранична зона, като заобикалят възбраната на Москва да се доближават пешком до нейните гранични пунктове.
 Финландия затваря изцяло границата си с Русия за 2 седмици
Финландия затваря изцяло границата си с Русия за 2 седмици

Целта е да спре потока от мигранти

На 29 ноември Финландия затвори и последния граничен пункт - при Raja-Jooseppi, макар че управляващите имат желание да отворят още веднъж границата по-късно този месец. Пристигналите по въздух или море към момента могат да търсят леговище.

Правозащитни организации настояват, че чужденците, които употребяват Русия като директен пункт при пътуването си към Запада, рутинно просрочват краткосрочните си визи, до момента в който се пробват да пресекат границите със страни от Европейски Съюз.

Така че, когато полицията стартира арестите на лица без годни съветски визи в средата на ноември, това означи смяна в метода на Русия към мигрантите на финландската граница.
 Кремъл настръхна против проект на Полша да изпрати бойци на руско-финландската граница
Кремъл настръхна против проект на Полша да изпрати бойци на руско-финландската граница

Това би било непровокирано и неоправдано
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР