Русия се нуждае от огромни финансови ресурси, за да води

...
Русия се нуждае от огромни финансови ресурси, за да води
Коментари Харесай

Руският финансов министър: Специалната военна операция гълта огромни пари

Русия се нуждае от големи финансови запаси, с цел да води “военната си операция” в Украйна, разгласи министърът на финансите Антон Силуанов и добави, че бюджетният тласък, който ще бъде провиснал на стопанската система, ще възлезе на 8 трилиона рубли (120 милиарда долара), съобщи Ройтерс.

“Пари, голям запас е необходим за специфичната операция”, сподели Силуанов в тирада пред Московският финансов университет.

По-рано тази седмица президентът Владимир Путин разпореди пенсиите и минималната заплата да бъде нараснали с 10 на 100, с цел да бъде обезщетена инфлацията, която към този момент надвиши 18 на 100, само че отхвърли икономическите проблеми на Русия да имат нещо общо с така наречен “специална военна операция” в Украйна.

Според Силуанов това ще коства на федералния бюджет 600 милиарда рубли тази година и към 1 трилион през 2023 година Същевременно той отбрани наложения от управляващите непоколебим финансов надзор, както и замразяването на активите на непознати вложители от “вражески” страни, подхванато в отговор на наложените на Москва наказания.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР