Русия се насочва към железопътен транспорт, за да заобиколи западните

...
Русия се насочва към железопътен транспорт, за да заобиколи западните
Коментари Харесай

Големият железопътен план на Русия за заобикаляне на западните санкции е на път да стане още по-голям

Русия се насочва към железопътен превоз, с цел да заобиколи западните наказания, написа в своя публикация американското издание Business Insider.

Москва към този момент налива милиарди долари в модернизирането на две основни източни железопътни линии, които свързват Русия с Китай, заяви на 7 март Bloomberg.

Това включва нов железопътен сектор от 100 благи, който коства 1,7 милиарда $

и е предопределен да свърже Русия и пристанищата в Иран, което от своя страна ще помогне на Русия да се свърже с индийския търговски център Мумбай, заяви Times. Строителството на железницата би трябвало да стартира тази година.
Освен това Русия възвръща още една железопътна линия, която ще й разреши достъп до Турция, заяви Times в сряда.

Стремежът на Русия към железопътни товарни транспорти следва две години

на западни наказания против страната поради войната й в Украйна. Ограниченията засягат търговията на Русия с Европа, която обичайно е най-големият й пазар.
Русия съумя да поддържа стопанската система си в придвижване, като насочи търговията си към различни пазари, в това число Индия, Китай и Иран, последният от които също е мощно глобен от Запада.

Новите железопътни връзки ще оказват помощ на Русия да резервира вноса на фона на глобите.

„ Развитието на връзките с световния юг в действителност е един от най-големите цели на Русия “, сподели Дейвид Сакони, професор по политически науки в университета „ Джордж Вашингтон “, пред Business Insider.
Новите търговски връзки освен ще подкрепят продажбите на нефт и газ на Русия на различни пазари, те също по този начин ще оказват помощ на страната да внася артикули, които не може да създаде сама заради липса на напреднали технологии или работна мощ, добави Шакони, който е създател на „ Политика за облага: бизнес, избори и правене на политика в Русия. “
„ За да не се срине тази стопанска система, съветското държавно управление би трябвало да продължи да развива мощни връзки с съвсем всяка страна, която към момента не е глобена “, сподели той. „ Така че мисля, че ще забележим доста повече от този вид икономическа дипломация през идващите няколко години. “

 

Източник: Business Insider /Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР