Русия се надява да минимализира риска от директен сблъсък с

...
Русия се надява да минимализира риска от директен сблъсък с
Коментари Харесай

Русия: Има риск от военен сблъсък с Турция!

Русия се надява да минимализира риска от пряк конфликт с Турция в Сирия, въпреки че бойци от двете страни се намират в огромна непосредственост между тях в региона Идлиб, където те поддържат противникови страни. Това съобщи "Ройтерс ", базирайки се на Кремъл.

"Надяваме се, че сме способни да понижим до безспорен най-малко този риск от директна борба с Турция с помощта на тесния контакт сред армиите на двете страни ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков в отговор на въпрос за риска от конфликт.

Президентът Владимир Путин и турският му сътрудник Реджеп Ердоган ще беседват в Москва за Сирия по време на среща в четвъртък. Отделно Песков съобщи, че не престават диалозите за възможна бъдеща среща на високо ниво за Сирия сред водачите на Русия, Иран и Турция.

Москва се надява, че идната среща сред президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Ердоган ще сътвори опция за осъществяване на договореностите на двете страни за Идлиб. Путин и Ердоган ще се срещнат на 5 март в Москва.

Русия поддържа режима на Башар Асад в Сирия, до момента в който турската войска води яростни сражения против държавните сили в провинция Идлиб.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР