Русия се меси във вътрешните работи на Северна Македония със

...
Русия се меси във вътрешните работи на Северна Македония със
Коментари Харесай

Пендаровски: Русия финансира македонски партии, от съседство идват руски агенти

Русия се меси във вътрешните работи на Северна Македония със свои сътрудници. Политически субекти се финансират от Москва, сподели македонският президент Стево Пендаровски в изявление за " Фокус ".

Той разяснява, че изявлението на съветския външен министър Сергей Лавров, че настроенията на македонския народ са в несъгласие с евроатлантическия курс на политическия хайлайф.

Според президента това са провокативни изявления, които са част от политическата агитация.

" Всички държавни институции знаят, че Русия се меси във вътрешните ни работи. Последно с интензивно присъединяване посредством свои хора, свои политически субекти, свои съоръжения. От съседство идват хора, които са съветски сътрудници, т.е. хора на съветска работа. Не мога да оповестя обществено от кое място тъкмо идват, тъй като това е сензитивна информация, само че руснаците се пробват да въздействат посредством тези, съвременно наречени хибридни закани, чрез политическа агитация ",каза Пендаровски, представен от БГНЕС.

Той сподели, че измежду способените органи има информация за хора, пристигнали да предизвикат последните цивилен митинги, само че и за финансиране на " някои политически субекти ".

Пендаровски не разкри кои са тези субекти, само че уточни, че става въпрос за " няколко субекта в директна връзка с Москва преди няколко години ".

" Наистина е необичайно, че няколко дни след съветската инвазия в Украйна левицата извика съветския дипломат в Народното събрание и го уважи за приноса му в двустранните връзки, което е невиждано. Това не се е случвало в нито един европейски парламент ", добави Пендаровски.

По-рано тази година министър председателят Кирил Петков разяснява, че съветски сътрудници работят против разбирателството сред България и Република Северна Македония.

" Част от нещата, които са ми докладвали, са, че има съветски сътрудници, който са работили против разбирателството ни със Северна Македония и да няма европейско бъдеще за Западните Балкани ", сподели Петков в края на март.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР