Русия се готви за вдигане на данъците на доходите на

...
Русия се готви за вдигане на данъците на доходите на
Коментари Харесай

В Русия предлагат вдигане на 30% на данъците върху доходите на физическите лица

Русия се готви за повдигане на налозите на приходите на физическите лица. Към момента в общественото пространство е хвърлена цифрата от 30%, само че евентуално става въпрос за опипване на почвата преди да се вземе решение.

" Ето ще вдигнем налога върху приходите на богатите - и ще живеем по-добре! "

В това е сигурен първият заместник-председател на комисията по икономическа политика на Държавната дума Николай Арефиев. Той предлага данъкът върху приходите на физическите лица да се усили до 30%, съобщи " Комсомолская истина ".

" Бюджетът ще се усили с 2,5 трилиона рубли и няма да се молим на олигарсите! ", хвали самодейност си Арефиев.

Привържениците на пропорционалното (когато ставката е идентична за всички) и прогресивното (когато процентът се трансформира според от дохода) данъчно облагане от дълго време са в спор.

Първите печелят все още: в Русия има, почти пропорционална система.

Сега данъкът върху приходите е 13% годишно,

а при приходи над 5 милиона рубли годишно (94 хиляди лева) би трябвало да платите налог върху приходите на физическите лица от 15%.

" Между другото, Арефиев не посочи размера на налога, върху който се предлага да се заплащат 30%. Чудя се за каква сума приказваме? Това е огромен въпрос “, разяснява Алексей Зубец, шеф на Института за социално-икономически проучвания на Финансовия университет към държавното управление на Руската федерация.

" Богат е евентуално човек с 300 хиляди рубли (5600 лева) на член в фамилията и повече. Тоест за тричленно семейство месечният приход да е милион (около 20 хиляди лева) ".

Но тук пораждат няколко въпроса. От една страна, какъв брой хора имаме, които имат месечен приход от милион и повече?

В Русия има доста малко от тях, това са десетки хиляди фамилии в цялата страна, показва Зубец.

От друга страна, тези хора постоянно имат опция да укрият тези налози.

Просто сега в страната има доста благоприятни условия да получавате данъчни облекчения, да инвестирате тези пари, да ги употребявате като застрахователни заплащания и така нататък, има доста благоприятни условия.

Освен това можете да получавате пари в пликове. Затова, несъмнено, няма да има 2,5 трилиона в хазната от горната страна. А ще има всеобщо укриване на налози.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР