Русия се готви за продължителна война, така че НАТО трябва

...
Русия се готви за продължителна война, така че НАТО трябва
Коментари Харесай

НАТО: Русия се готви за дълга война, Алианса трябва да е готов

Русия се готви за продължителна война, тъй че НАТО би трябвало да се приготви за дълъг път и да поддържа Украйна толкоз дълго, колкото е належащо. Това предупреди генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг. Неговият заместник събра висшите военни началници от цяла Европа в Брюксел.
Украйна се нуждае от " доста нарастване " на доставяните оръжия, тъй като войната е навлязла в повратен миг и от даването на сходна помощ зависи мирното споразумяване на спора, съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг.

 
Ако желаеме спокойно решение на войната в Украйна посредством договаряния, би трябвало да предоставим военна поддръжка на Украйна. Това е единственият метод. Оръжията са пътят към мира и това може да звучи като абсурд, само че единственият метод да се реализира съглашение посредством договаряния е да се убеди Путин, че няма да завоюва на бойното поле. Той би трябвало да седне и да договаря.
Йенс Столтенберг, общоприет секретар на НАТО

Русия се приготвя за дълга война в Украйна, по тази причина Алиансът би трябвало да е подготвен, заяви заместник-генералният секретар на Пакта. 

 
Подценяването на Русия е рисково. Руският президент Владимир Путин се готви за дълга война. Вече е мобилизирал още над 200 000 военнослужещи, доста от които са в развой на образование. Той усилва съветското военно произвеждане и се доставя с повече оръжия от други властнически режими, в това число от Иран. Но може би най-важното е, че нямаме индикации, че задачите на Путин са се трансформирали. Така че би трябвало да сме готови за дълъг интервал от време. 2023 година ще бъде сложна година и ние би трябвало да поддържаме Украйна толкоз дълго, колкото е належащо.
Мирча Джоана, заместник-генерален секретар на НАТО

В речта си при откриването на срещата на военните началници в Брюксел Мирча Джоана съобщи, че страните от НАТО би трябвало да влагат повече в защита, да усилят военнопромишленото произвеждане и да употребяват нови технологии, с цел да се приготвят за бъдещи войни.

Тъй като войната на Русия против Украйна наближава една година, чака се ръководителите на НАТО да обсъдят по какъв начин съдружниците могат да разширят доставките на оръжия, образование и поддръжка за Украйна през идващите месеци и по какъв начин могат в допълнение да подсилят личната си защита.

В петък във военновъздушната база " Рамщайн " в Германия се събират министрите на защитата на към 50 страни, в това число на тези от НАТО. Това ще бъде следващ кръг договаряния сред съдружниците, отдаден на съветската инвазия в Украйна.

Алиансът е потвърдил, че може бързо да усилва и трансформира военното си наличие, когато и където е належащо.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР