Русия се готви да предостави на Иран усъвършенстван сателит, който

...
Русия се готви да предостави на Иран усъвършенстван сателит, който
Коментари Харесай

САЩ притеснени, че Русия дава на Иран сателит за следене на военни цели

Русия се готви да даде на Иран модернизиран спътник , който да му разреши да наблюдава евентуални военни цели в Близкия изток и отвън него , оповестява Washington Post.

Планът ще достави съветски спътник Kanopus-V, оборудван с камера с висока разграничителна дарба , който може да бъде изстрелян от Русия в границите на месеци.

Докладът е оповестен дни преди президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и съветският президент Владимир Путин да се срещнат в Женева и до момента в който за обновяване на нуклеарната договорка от 2015 година, предопределена да ограничи нуклеарната стратегия на Иран в подмяна на облекчение на икономическите наказания.

Сателитът ще разреши " непрестанен мониторинг на уреди , вариращи от петролните рафинерии в Персийския залив и израелските военни бази до иракските казарми, в които се намират американски войски ", написа медията, цитирайки три неназовани източника - сегашен и някогашен американски чиновник и върховен държавен чиновник от Близкия изток.
 Иран стопира достъпа на МААЕ до информация за нуклеарните си обекти
Иран стопира достъпа на МААЕ до информация за нуклеарните си обекти

Председателят на меджлиса упрекна МААЕ…

Kanopus-V се предлага на пазара за цивилна приложимост , водачите на Иранския корпус на гвардейците на ислямската гражданска война са създали няколко пътувания до Русия от 2018 година насам, с цел да оказват помощ за договарянето на съглашението .

Руски специалисти пътуват до Иран тази пролет, с цел да оказват помощ за образование на личния състав , който да ръководи спътника от новопостроено оборудване покрай Карадж, западно от Техеран.

Сателитът ще включва съветски хардуер, " в това число камера с разграничителна дарба 1,2 метра - доста усъвършенстване по отношение на сегашните благоприятни условия на Иран , въпреки и към момента надалеч от качеството, реализирано от американските шпионски спътници . "

През април 2020 година Революционната армия съобщи, че сполучливо е извела първия орбитален спътник на страната , което е накара държавният секретар на Съединени американски щати Майк, защото счита, че действието е в несъгласие с резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации .
 Иран изстреля в космоса първия си боен спътник Noor
Иран изстреля в космоса първия си боен спътник Noor

Той е в орбита на височина от 425 км
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР