Русия се готви да одобри втора ваксина срещу COVID-19 в

...
Русия се готви да одобри втора ваксина срещу COVID-19 в
Коментари Харесай

Русия се готви за одобрение на втора ваксина срещу COVID-19

Русия се готви да утвърди втора ваксина против COVID-19 в края на септември или началото на октомври , съобщи в сряда съветският вицепремиер Татяна Голикова, представена от " Ройтерс ".

Изказвайки се на телевизионно съвещание на държавното управление, Голикова сподели на президента Владимир Путин, че ранните клинични тествания на имунизацията, създадени от Института по вирусология " Вектор " в Сибир, ще бъдат приключени до края на септември .

" Към днешна дата няма затруднения измежду имунизираните в първия и втория стадий на тестване ", сподели тя.

По-рано този месец Русия стана първата страна, издала регулаторно утвърждение на ваксина против COVID-19 след по-малко от два месеца проби с хора.

 Русия с упоритост за 2 млн. дози от имунизацията против COVID-19 до края на годината
Русия с упоритост за 2 млн. дози от имунизацията против COVID-19 до края на годината

В производството ще се включат три компании

Одобрената ваксина, наречена " Спутник V " е призната от съветски управляващи като безвредна и ефикасна, само че западните специалисти са скептично настроени към утвърждението , предупреждавайки против потреблението й, до момента в който не бъдат подхванати всички интернационално утвърдени стъпки за тестване и контролиране.

RDIF, върховен фонд на Русия, съобщи в сряда, че стартира финалната фаза на клиничните тествания на " Спутник V " . 40 000 души ще вземат участие в заключителните изпитвания и че сходни изпитвания ще бъдат извършени и в пет други страни.

Сергей Собянин, кметът на Москва, съобщи, че жителите на съветската столица могат да аплайват за присъединяване в тестванията .

Тези дефинитивни тествания, извършени върху огромен брой хора , нормално се смятат за съществени прародители на ваксина, която може да получи регулаторно утвърждение .
 Европейски Съюз се готви за имунизация на най-малко 40% от популацията си
Европейски Съюз се готви за имунизация на най-малко 40% от популацията си

Еквивалент на тактика " Европа преди всичко ", в която популацията на Европейски Съюз е с приоритет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР