Русия се е прицелила в милиони лаптопи и телефони в

...
Русия се е прицелила в милиони лаптопи и телефони в
Коментари Харесай

“Дейли Мейл” разкри какво ще „осакатят” хакерите на Путин във Великобритания

Русия се е прицелила в милиони преносими компютри и телефони в домовете на британците, подготвяйки се за огромна хакерска атака против „ сериозно значимата инфраструктура ” на Англия. Това оповестиха висши специалисти по сигурността, написа в. „ Дейли Мейл ”.

Те прибавят, че откакто Москва получи съответния достъп, съветските сътрудници може да останат скрити до самото начало на офанзивата.

Четете още: Вашингтон и Лондон: Русия храни хакери, които желаят да срутен страните по света

Това стана ясно на фона на информацията, ч Русия се приготвя за огромна кибер офанзива по електропреносните мрежи на Англия, мрежите на военните и изключителните служби. Атаката ще бъде нанесена в отговор на ударите на съдружниците по Сирия. Информацията за офанзивата бе публикувана от английското ръководство за връзките и ФБР.

И това е забавно: The Sunday Times: Лондон чака отмъщението на Кремъл за Сирия!

Правителството преглежда киберзащитата на страната за да открие слабите ѝ места, които „ потенциално”може да послужат за основа за бъдещи офанзиви.

Кийрън Мартин, изпълнителен шеф на Националния център за киберсигурност съобщи: „ Те се пробват да слагат под собствен надзор връзките, в случай че става въпрос за доставчиците на интернет, то това е достъпа до техните клиенти за слагане под надзор на техните устройства, което ще разреши на хакерите освен да наблюдават британците, както и организациите, в които те работят, само че и организациите, с които те се свързват”.

Координаторът за киберсигурността на Белия дом Роб Джоис съобщи: „ След като рутерът е към този момент под ваш надзор, вие сте стопанин на трафика. Така вие можете да извличате паролите, цифровите удостоверения и като цяло да вършиме мониторинг на целия трафик”.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР