Русия се е опитвала да придобие данни за енергийната инфраструктура

...
Русия се е опитвала да придобие данни за енергийната инфраструктура
Коментари Харесай

Нидерландия изгони 17 руски дипломати

Русия се е опитвала да придобие данни за енергийната инфраструктура на Нидерландия в Северно море, удостовери Ян Свиленс

В рамките на решението на нидерландското държавно управление за равнене броя на дипломатите, работещи в двете страни, 17 съветски дипломати би трябвало да изоставен Нидерландия. Това заяви през днешния ден ръководителят на Нидерландската работа за военно разузнаване и сигурност Ян Свиленс, съобщи нидерландската държавна телевизия, представена от Българска телеграфна агенция.

Той също по този начин удостовери, че Нидерландия е " престанала да приема нови хора, за които е известно, че са сътрудници на (руското - бел. ред.) разузнаване ".

Ръководителят на Нидерландската работа за военно разузнаване и сигурност Ян Свиленс удостовери, че Русия се е опитвала да придобие данни за енергийната инфраструктура на Нидерландия в Северно море, заяви нидерландската държавна телевизия.

По думите на Свиленс преди няколко месеца в Северно море е бил засечен съветски кораб, който е събирал данни за вятърните електроцентрали.

" Това беше открито в точния момент и предприехме съответните ограничения ", сподели Свиленс. Според него това е доказателство, че опасността за Нидерландия е още по-сериозна, в сравнение с може да се види.

Русия се интересува също от кабелите за интернет и от газопроводите, сподели ръководителят на нидерландското военно разузнаване. Събирането на информация за тях е подготовка за допустима организация на саботажи, добави Свиленс.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР