Русия се движи към ескалация на конфликта с очакваното анексиране

...
Русия се движи към ескалация на конфликта с очакваното анексиране
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Ракети удариха Запорожие на фона на продължаващите референдуми

Русия се движи към ескалация на спора с предстоящото анексиране на райони на изток и на юг, които нейните сили са завзели. 

В момента там текат референдуми за присъединение към Руската федерация - ход, който Киев и Запада обявиха, че няма да признаят. Според тях националните допитвания са машинация, чиято цел е да оправдае анексирането и да ускори военните дейности с новоназначени войски, откакто Кремъл претърпя съществени загуби на бойното поле на фона на мощната украинска контраатака. Гласуването за присъединение към Русия беше небрежно проведено, откакто Украйна си върна огромни елементи от североизтока в контранастъпление този месец. 

Украински чиновници споделиха, че на хората е неразрешено да напущат някои окупирани региони до привършване на четиридневното гласоподаване, въоръжени групи влизат в домовете и чиновниците са застрашени с уволняване, в случай че не вземат участие.

Русия твърди, че референдумите оферират опция на хората в тези райони да изразят мнението си.

Външният министър на Русия Сергей Лавров уточни след речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации, че районите, в които се организират референдуми сега, ще бъдат под " цялостната отбрана на Москва ", в случай че бъдат анексирани от Русия. Не е ясно обаче дали това включва използването на нуклеарни оръжия. На журналистически въпрос Лавров отговори уклончиво: Руската територия, в това число територията, " по-нататък заложена " в конституцията на Русия в бъдеще, " е под цялостната отбрана на страната ".

Военната акция на Русия умъртви десетки хиляди, остави някои украински градове пусти и провокира най-голямата борба на Русия със Запада след Кубинската ракетна рецесия от 1962 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР