Русия се бори в Украйна не за територии, а за

...
Русия се бори в Украйна не за територии, а за
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Русия се бори в Украйна не за територии, а за руския народ, за неговата история, религия и език

Русия се бори в Украйна не за територии, а за съветския народ, за неговата история, вяра и език, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за медийната група " Радио и телевизия Португалия ", съобщи ТАСС.

" Виждате ли, това е метод като на пазар: аз давам на вас, вие давате на мен. Ние не се борим за територии, а за хора, за нашата история, вяра, за съветския език, който е формален език в цялата система на Организация на обединените нации и който в този момент се смазва освен в Украйна, само че и в други европейски страни, в Прибалтика. И всички мълчат ", сподели съветският външен министър в отговор на въпрос дали е вероятен " мир в подмяна на територия ".

" Задавам въпроси на доста мои събеседници, само че никой не ми дава отговор. Може ли някой да си показа Швейцария да забрани френския или немския език? Или пък Ирландия - британския език. Белгия би ли забранила фламандския? Това е невероятно даже да си го представим. Във Финландия живеят 5,2 % шведи, а шведският език е формален. В Украйна етническите руснаци са най-малко 20%, а тези, които приказват и мислят на съветски, са повече от половината. Така че не става въпрос за територии ", добави Лавров.

Според съветския външен министър украинският президент Володимир Зеленски " извършва заповед за заличаване на всяка демонстрация на съветската цивилизация на територията на тази страна ".

Разговорите с украинския президент Володимир Зеленски са безсмислени, той не работи независимо, сподели Лавров.

" Всички знаят, че Зеленски не е самостоятелен... На него му се споделя какво да прави, задава му се линия на държание. При следването на тази линия той несъмнено импровизира според от настоящата обстановка. Но няма смисъл да се приказва с него ", добави съветският външен министър.

Лавров посочи, че " мирната формула " на Зеленски е " добре известна на всички ". " Формулата изисква капитулация и наказване на Руската федерация, както и приемане на репарации от нас ", продължи той.

Според ръководителя на съветската дипломация американският президент Съединени американски щати Джо Байдън не демонстрира интерес към мирното разрешаване на спора в Украйна.

" Относно позицията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън и неговото държавно управление. Те нито един път не предложиха да се търси спокойно решение, а направиха сериозни мнения, когато имаше начинания на страните от Глобалния Юг, когато бе оповестена самодейността на африканските страни и самодейността на бразилския президент Луиз Инасио Лула да Силва ", сподели Лавров.

Жителите на западните страни, които се " опасяват " от Русия, би трябвало по-скоро да се опасяват от своите лични държавни управления, добави съветският външен министър.

Източник:БТА

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР