Русия също е хвърлила управляеми бомби върху самия град ХарковРусия

...
Русия също е хвърлила управляеми бомби върху самия град ХарковРусия
Коментари Харесай

Reuters: Руските управляеми бомби сеят хаос в Украйна

Русия също е хвърлила управляеми бомби върху самия град Харков
Русия от ден на ден употребява мощно разрушителни управляеми бомби в своето повече от 2-1/2-годишно навлизане в Украйна, унищожавайки украинските сили на бойното поле, както и градове наоколо до фронтовата линия, написа.

Само предходната седмица силите на Москва изхвърлиха повече от 900 такива оръжия върху Украйна, сподели президентът Володимир Зеленски. Той неведнъж е призовавал западните сътрудници на Киев да оказват помощ за увеличение на качествата на Украйна за нанасяне на далечни удари за обезвреждане на опасността.

Изстрелваните от въздуха оръжия са стандартни, постоянно снаряди от руската епоха, които са снабдени с крила и сателитна навигация, с цел да разширят обсега и прецизността си.

Известни още като „ плъзгащи се бомби “, те са по-евтини от балистичните и крилатите ракети, които Русия постоянно изстрелва по Украйна, и са по-изобилни. Тежащи сред 500 kg и 3000 kg (1100-6600 lb), те постоянно се изхвърлят отвън обсега на украинската противовъздушна защита, написа още изданието.

Тяхната разрушителна мощност значи, че те могат да опустошат даже мощно укрепени украински отбранителни позиции, които непрестанно се разпадат в елементи на изток през последните месеци.

„ Те са доста елементарни всъщност, тъй че не можете да ги задръстите, не можете да се скриете от тях “, сподели Дмитро Кулеба, някогашен външен министър на Украйна, пред Financial Times по-рано тази година.

Русия за първи път ускори потреблението на управляеми бомби по-рано тази година, до момента в който завладя в този момент опустошения източен град Авдиевка. По-късно оръжията изиграха сериозна роля в съветската трансгранична атака през май предходната година в североизточния регион на Харков.

Русия също е хвърлила управляеми бомби върху самия град Харков, убивайки седем души предишния месец при нахлуване против жилищна постройка, споделиха публични лица в Украйна. Миналата седмица 21 души бяха ранени при удар в различен жилищен блок.

Оръжията също заваляха североизточния район Суми, в това число районната столица, където Москва удари гериатричен център предходната седмица, след трансграничното навлизане на Украйна в съветския район Курск.

Зеленски и други публични лица ускоряват натиска върху съдружниците на Киев да изпратят повече системи за противовъздушна защита и да разрешат на Украйна да употребява предоставени от Запада оръжия за удари надълбоко в Русия, написа още Reuters.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР