Русия съобщи за атака с дронове срещу столицата Москва през

...
Русия съобщи за атака с дронове срещу столицата Москва през
Коментари Харесай

Русия съобщи за атака с дронове срещу Москва и временно затвори летище Внуково

Русия заяви за офанзива с дронове против столицата Москва през нощта против неделя и краткотрайно затвори локалното летище “Внуково ” .

Руското министерство на защитата твърди, че един дрон е свален, а други два са се разрушили преди да доближат задачите си. Няма без значение удостоверение на тези изказвания.

Русия упрекна Украйна за случилото се, само че Киев досега не е коментирал изказванията.

Руските управляващи оповестяват за един ранен човек и материални вреди по две здания в резултат на офанзивата от нощта на 30 юли.

Това е четвъртият път от началото на месеца, в който с против съветската столица. До момента Украйна, която се отбранява от съветска военна експанзия от година и половина, не е поела отговорност за нито една офанзива.

Руското военно министерство заяви също, че 25 дрона са атакували цели в Крим . Украинският полуостров беше нелегално анексиран от Русия през 2014 година Москва твърди, че всички безпилотни самолети, атакували Крим в нощта против неделя, са били унищожени.

Украинската войска заяви в неделя, че при офанзива от предходния ден е развален мост, който свързва полуостров Крим с окупираната от съветската войска част на украинската Херсонска област . Руските управляващи оповестиха за украински ракетни удари против направления за доставки в региона, без да дадат повече детайлности.

Руската войска нападна Украйна на 24 февруари 2022 година и от този момент войната се води напълно на територията на Украйна. Хиляди украински цивилни са убити, а над 6 милиона са принудени да изоставен домовете си.

Преди седмици Украйна стартира нахлуване против съветските сили, които са окупирали украински територии. Украинската атака отбелязва триумфи, само че съгласно специалисти върви по-бавно от предстоящото.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР