Русия съобщи, че силите ѝ са обезвредили неексплодирали американски боеприпаси, изстреляни от

...
Русия съобщи, че силите ѝ са обезвредили неексплодирали американски боеприпаси, изстреляни от
Коментари Харесай

Русия открила невзривени американски снаряди до Курската АЕЦ

Русия заяви, че силите ѝ са обезвредили неексплодирали американски муниции, изстреляни от Украйна, които са били свалени единствено на 5 км от Курската атомна електроцентрала, съобщава " Ройтерс ".

По-рано Москва упрекна украинските сили, че се пробват да нанесат удар по централата.

Националната армия на Русия поддържа изказванието си с видеозапис на невзривените муниции и на сапьори, които ги обезвреждат.

Новината идва ден, откакто ръководителят на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси инспектира централата, която съгласно него е уязвима заради неналичието на предпазен купол, който да може да я защищити от ракети, дронове или артилерия.

До момента Украйна не е коментирала хипотетичната съветска находка.

Украинските сили пробиха западната граница на Русия в Курска област на 6 август при изненадващо навлизане, което продължава. Боевете се водят на към 40 км от нуклеарното оборудване.

Украйна към момента не е дала отговор на обвиняването, отправено предходната седмица от съветския президент Владимир Путин, че се е пробвала да нападна централата.

Гроси отхвърли да посочи дали счита Украйна за виновна, или не.

Националната армия на Русия съобщи, че нейните сапьори са открили снаряд от доставена от Съединени американски щати ракетна система HIMARS на 5 км от електроцентралата и откъс от ракета, който те настояват, че е бил цялостен със 180 неексплодирали муниции.

Видеозапис демонстрира двама бойци, които ревизират фрагменти от ракетата, която съгласно тях е била свалена от съветската противовъздушна защита и отчасти е експлодирала във въздуха.

Един от инспектираните фрагменти е маркиран с " ГРАНАТИ M101 ". На видеото се вижда по какъв начин сапьорите натрупат боеприпасите в дупка в земята и ги взривяват посредством следена детонация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР