Русия съобщи, че осем дрона са били насочени към жилищни

...
Русия съобщи, че осем дрона са били насочени към жилищни
Коментари Харесай

Путин: Украинското нападение с дронове срещу Москва цели да сплаши и да провокира Русия

Русия заяви, че осем дрона са били ориентирани към жилищни региони в Москва и Московска област - с население от над 21 милиона души - в ранните часове през днешния ден, само че са били свалени или отклонени със специфични електронни заглушители.

Путин дефинира нападението, което докара 15-месечната война в Украйна до сърцето на Русия, като терористичен отговор, пристигнал откакто Русия нанесе удар по украинското военно разузнаване преди няколко дни.

Украйна, сподели Путин, е избрала пътя на опитите за " заплашване на Русия, съветските жители с офанзивите против жилищни здания ".

" Това е очевиден симптом на терористична активност ", акцентира той.

Противовъздушната защита към Москва, която като столица на най-голямата нуклеарна мощ в света към този момент е предпазена от обширна система за ранно предизвестие, ще бъде засилена, сподели съветският президент.

Украинският президентски консултант Михайло Подоляк отхвърли Киев да е взел участие директно в нападението против Москва, само че сподели, че Украйна на драго сърце следи събитията и предвижда, че предстоят още такива.

Има малко признаци на мир в една от най-смъртоносните войни в Европа след Втората международна война, а Москва неведнъж предизвестява, че Западът ескалира войната, като доставя Киев с толкоз доста оръжия, отбелязва Ройтерс.

Москва е атакувана

През последните седмици офанзивите с дронове надълбоко в съветска територия се ускориха, като по-рано този месец бяха осъществени набези против петролопроводи. Атакуван беше и самият Кремъл. Киев отхвърли да има нещо общо, само че в. " Ню Йорк таймс " написа, че съгласно американското разузнаване украинските управляващи носят отговорност за дроновете, прелетели над Червения площад.

Отломки от безпилотни летателни апарати удариха някои от най-престижните региони на Москва като Ленинския проспект (грандиозен бул., придобил актуалния си образ по времето на Йосиф Сталин), както и западната част на столицата, където са ситуирани резиденциите на съветския хайлайф, в това число и тази на Путин.

Жители на Северозападна Москва обявиха, че са чули мощни гърмежи към 2:00 и 3:00 ч., след което се усетили миризма на нефт.

Кметът Сергей Собянин съобщи, че двама души са били ранени при нападението, като единият от тях е бил приет в болница.

Не се оповестява за починали.

Русия във война

Досега Путин държеше войната далеко от Москва, където животът продължаваше да тече относително обикновено, макар настъпилия максимален раздор във връзките сред Русия и Запада от кубинската ракетна рецесия от 1962 година насам.

През октомври Русия стартира да нападна украинската столица с рояци от ирански дронове, чието произвеждане излиза на ниска цена. Оттогава те са широкоизползвани от съветската войска при постоянните въздушни удари из цяла Украйна.

Руската държавна телевизия през днешния ден отрази офанзивите с дронове в спокоен звук.

Прокурори оповестиха, че случаите са станали в западния московски регион Одинцовски, близо до резиденцията на Путин в Ново Огарьово. Това е един от най-скъпите московски квартали и там живее държавният хайлайф.

Ежедневието на доста московчани продължи по нормалния си метод, белязано от фатализма, с който са известни.

В днешния топъл пролетен ден жителите на съветската столица можеха да бъдат видени да си вършат селфита пред Болшой спектакъл, да си почиват по кафенетата или да пазарят в добре заредените магазини за първокласни артикули.

Руски депутати предизвестиха, че евентуално ще има още набези против Москва и че това постанова разширение на пълномощията на армията и службите за сигурност.

" Украинските саботажии терористични офанзиви единствено ще се усилват ", съобщи Александър Хинщайн от " Единна Русия ".

" Трябва коренно усилване на защитата и на ограниченията за сигурност, изключително тези за противопоставяне на дронове. И най-сетне би трябвало да приемем нужните закони ", заключи Хинщайн.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР