Русия съобщи, че група нейни военни кораби са пристигнали в

...
Русия съобщи, че група нейни военни кораби са пристигнали в
Коментари Харесай

Русия, Иран и Китай провеждат военноморско учение в Оманския залив и Арабско море

Русия заяви, че група нейни военни кораби са пристигнали в Иран, с цел да вземат участие в взаимни учения със сили на Иран и Китай, които ще се състоят в Оманския залив и Арабско море, предадоха Ройтерс и ТАСС, като цитират изказване на съветското министерство на защитата.

Основният стадий от ученията, наречени " Пояс на морската сигурност - 2024 година ", стартира на следващия ден. В тях ще вземат участие военни кораби и авиация, прецизира Българска телеграфна агенция.

" Практическата част на учението ще се организира във водите на Оманския залив и Арабско море ", съобщи министерството. " Основната цел на маневрите е да се отработи отбраната на сигурността на морската търговия ", се добавя в изказването.

Начело на съветските сили е ракетният крайцер " Варяг " от Тихоокеанския флот, прибавя министерството. Представители на военноморските сили на Пакистан, Казахстан, Азербайджан, Оман, Индия и Южна Африка ще участват като наблюдаващи.

Освен " Варяг " в учението ще вземат участие и фрегатата " Маршал Шапошников ", два военни кораба и продоволствен транспортен съд на китайските Военноморски сили, както и над 10 кораба, лодки, спомагателни кораби и три хеликоптера на иранските Военноморски сили, прецизира съветското министерство, представено от ТАСС.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР