Русия съобщи, че е разрушила оръжеен завод в предградие на

...
Русия съобщи, че е разрушила оръжеен завод в предградие на
Коментари Харесай

Русия твърди, че унищожила военен завод край Киев

Русия заяви, че е разрушила оръжеен цех в предградие на Киев и увери, че ударите върху украинската столица ще бъдат засилени в отговор на офанзивите, осъществени от Украйна на съветска територия, съобщи Франс прес.

Тези заявления наподобява вещаят нова смяна в метода на Русия, която, откакто не съумя да победи защитницита на Киев, беше съобщила в края на март, че ще се концентрира върху Източна Украйна и беше изтеглила силите си за взлом против украинската столица.

" Броят и мащабът на ракетните удари по обекти в Киев ще се усилят в отговор на всички терористични офанзиви и саботажи, осъществени на съветска територия от националистическия режим в Киев ", заяви съветското министерство на защитата, обявявайки унищожаването на завод за произвеждане на ракети земя-взъдух във фабрика " Визар ".

В четвъртък губернаторите на два съветски района, граничещи с Украйна, упрекнаха украинските сили, че са обстрелвали две села на съветска територия, Климово и Сподариучино, като са ранили седем души.

В Климово офанзивата е осъществена от два украински хеликоптера, настояват съветските управляващи, като обвиняванията са отхвърлени от Киев и не са доказани от самостоятелна инспекция.

Говорителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков съобщи, че един от хеликоптерите, направили нападението, е бил погубен от ракета, изстреляна от система за противовъздушна защита С-400, до момента в който се прибирал в базата си в Украйна.

Отделно съветският представител разгласи, че съветската артилерия е умъртвила полски наемници в Североизточна Украйна, което рискува да ускори така и така високото напрежение сред Москва и Варшава.

" Отряд наемници от частна полска военна компания […] беше премахнат в село Изюмске, в област Харков. Елиминирани са до 30 полски наемници ", сподели Конашенков.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР