Русия съобщи, че е неутрализирала девет украински дрона, насочили се

...
Русия съобщи, че е неутрализирала девет украински дрона, насочили се
Коментари Харесай

Русия съобщи, че е свалила девет дрона, насочени към Москва

Русия заяви, че е обезвредила девет украински дрона, насочили се към Москва, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Опитът на киевския режим да извърши терористична офанзива благодарение на безпилотни летателни апарати против обекти на съветска територия бе осуетен ", се споделя в изказване на съветското министерство на защитата. " Девет украински безпилотни летателни апарата бяха унищожени или прихванати " над Калужка и Московска област, прецизира министерството.

От своя страна, кметът на Москва Сергей Собянин заяви в " Телеграм ", че два от дроновете, " движещи се към Москва ", са били обезвредени в региона на Наро-Фоминск, покрай съветската столица. По първични данни падащите парчета от тези дронове " не са предизвикали никакви вреди или пострадвания ", акцентира той.

През последните месеци се правят голям брой набези с дронове против съветските области, граничещи с Украйна, и тези към Москва. От своя страна Русия всекидневно бомбардира украински градове и през нощта извърши следващата масирана офанзива с дронове, откакто предходния ден към този момент удари Киев с ракети, напомня Агенция Франс Прес. Украйна съобщи, че е прихванала 41 от 42-те дрона камикадзе, изстреляни през нощта от Русия против украинската територия.

Според изказване на украинските военновъздушни сили в официално съобщение в " Телеграм " Русия е направила офанзива " на талази " от три направления от своя територия и е насочила ударите си основно към Одеса - огромното украинско пристанище в южната част на страната.

По данни на локалната военна администрация са ранени 11 души, в това число три деца, и са развалени 11 здания. Руската войска също по този начин е изстреляла ракети С-300 по южните Херсонска и Николаевска област, съгласно украинските военновъздушни сили, които обаче не прецизират какви са следствията от тези удари.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР