Русия санкционира 15 български компании, сред които ВМЗ и Арсенал“Русия

...
Русия санкционира 15 български компании, сред които ВМЗ и Арсенал“Русия
Коментари Харесай

Вечерни новини: Русия санкционира 15 български компании; „Спаси София“ става партия

Русия глоби 15 български компании, измежду които ВМЗ и „ Арсенал “
Русия наложи наказания на 15 български компании в областта на военнотехническото съдействие, излиза наяве от публикуван на съветската държавна страница документ. Сред глобените са държавните военнопромишлени комплекси „ ВМЗ “ и „ Терем “, както и най-голямата частна компания в България за произвеждане на оръжия – „ Арсенал “.
„ Спаси София “ става партия и ще се бори за столицата
Гражданската самодейност „ Спаси София “, учредена от самостоятелния общински консултант Борис Бонев, става партия. Така локалните избори следващата година в София ще бъдат първият тест за новоучредената политическа групировка. Засега тя няма да се явява на парламентарни избори.
Еврокомисията предлага „ мека “ регулация на Airbnb
Европейската комисия най-накрая предложи единни правила за регулация на Airbnb на територията на Европейския съюз. А съгласно тях платформата за краткосрочно отдаване на жилища чартърен и другите компании от бранша ще би трябвало да споделят данни за броя на хората, употребяващи техните услуги. Това се смята от специалистите за лек вид на опит за контролиране на бранша.
НЕК ремонтира още един хидроагрегат на ПАВЕЦ „ Белмекен “
Националната електрическа компания (НЕК) съумя да приключи ремонта на хидроагрегат №2 в ПАВЕЦ „ Белмекен “. Агрегатът с електропроизводствена мощ от 75 MW е минал сполучливо 72-часовите проби и e включен към системата. Към този миг работят 4 от 5-те блока на помпено-акумулиращата водноелектрическа централа. Предстои завършването на рехабилитацията и на последния хидроагрегат и НЕК дава обещание през есенно-зимния сезон цялата каскада „ Белмекен-Сестримо-Момина клисура “ да работи с цялостния си потенциал.
Преди пазарния взлом Dronamics ще тества още едно българско летище
Българската компания за товарни транспорти с дрон Dronamics ще си партнира с още едно летище в страната – това в Балчик – като част от подготовката за стартирането на идните търговски полети. Летателната стратегия е една от стъпките в процеса по узаконяване на безпилотния аероплан „ Черен лебед “, като се чака тя да стартира преди края на годината, излиза наяве от информация на уеб страницата на общината.
Твърдоглава в противоречивите си ходове: Турска централна банка нехае за рецензиите
Турската централна банка споделя на висшите банкови ръководители, че ще продължи уверено с политиките за контролиране на пазара, които са остро подложени на критика бранша. Това оповестиха двама източници на Reuters, участвали на срещите.
Гърция се отхвърля от приватизацията на порт Александруполис
Гърция приключва приватизацията на северното си пристанище Александруполис. То би трябвало да остане държавна благосъстоятелност, тъй като е прекомерно скъп актив, съобщи гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис. По думите му „ геополитическите събития “ са довели до преосмисляне на договорката за продажба на мажоритарния дял от врата на частни вложители, оповестява Reuters, базирайки се на изявление на премиера пред местъна медия.
Енергийната рецесия ще отключи тежки последствия и страхове
През зимата сметките ще бъдат високи, само че Европа някак ще премине през отоплителния сезон, тъй като се ресурси с задоволителни количества петрол и газ. Много по-сериозни разноски обаче ще бъдат поети от най-бедните страни в света, които бяха изключени от пазара на природен газ заради ненадейно повишеното търсене в Европа.
Трансформацията на публичните пространства е допустима
С доста свежи хрумвания за промяна на публични пространства завърши планът „ Хибриден фестивал на мисловните игри: преосмисляне на културните пространства “. Проектът, осъществен от Сдружение „ Евро Адванс “, успя да увлече десетки младежи по интелектуалните игри. Той бе сбъднат в партньорство с Фондация „ Арт Спорт Талант “, Първа британска езикова гимназия, столичен регион „ Лозенец “, с финансовата поддръжка на Столична община, Програма „ Европа 2022 “.
Възход и проваляне: Как договорката за Twitter вдъхна нов живот на доуджкойн
Не е смешка. Придобиването на Twitter от Илон Мъск още веднъж извърши със мощен вятър в платната на доуджкойн – мемекойна, който милиардерът катапултира към звездния хоризонт на криптовалутите. Цената на монетата се удвои, откакто шефът на Tesla завърши договорката за 44 милиарда $, посредством която стана притежател на обществената мрежа.
Богатството на китайските милиардери се топи с рекордни темпове
Милиардерите в Китай станаха очевидци по какъв начин благосъстоянието им се топи с най-бързите темпове от две десетилетия поради войната на Русия в Украйна, ограниченията на Пекин за нулев Коронавирус и падащите фондови пазари в континенталната част и Хонконг. Това излиза наяве от годишната ранглиста на свръхбогатите хора в Китай, представен от Reuters.
„ Черният ноември “ във Vivacom – цялостен месец с отстъпки до 70%
Всеки ден до 30 ноември всички консуматори на мобилни услуги на Vivacom могат да се възползват от отстъпки до 70% за някои от най-търсените смарт устройства и аксесоари, в композиция с безграничен тарифен проект от Vivacom. В акцията „ Черният ноември “ са включени над 70 продукта, които в този момент са с атрактивни цени в композиция с всеки от петте Unlimited проекта за другарство без ограничавания. 

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинАрсенал ВМЗ - Сопот фабрики Русия наказания Спаси София Airbnb ПАВЕЦ Белмекен ПоследниНай-четениНакратко 28 Вечерни вести: Русия глоби 15 български компании; „ Спаси София “ става партия Енергетика 116 Енергийната рецесия ще отключи тежки последствия и страхове Финанси 240 Твърдоглава в противоречивите си ходове: Турска централна банка нехае за рецензиите Регулации 232 Еврокомисията предлага „ мека “ регулация на Airbnb Имоти 12016 Строителите пуснаха на пазара невъобразим брой жилища Финанси 11130 Купувачите към този момент бягат от парцели „ на зелено “ и покупко-продажби за инвестиция Бюджет и финанси 6546 Румъния купи 32 самолета F-16 „ втора употреба “ за €388 млн. Политика 4148 Правителството разгласи немска инвестиция за 1 милиарда евро Всички новиниОще от НакраткоВиж всичкиВечерни вести: Европейска комисия утвърди първите милиарди по ПВУ; Много нови жилища излизат на пазараНовините от седмицата: Данъчни промени и нови F-16; Еврото ще оскъпи имотитеВечерни вести: Нездрав взрив при жилищата; Връщане на хартиената бюлетина
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР