Русия сама ще търси лицата, , заяви говорителят на Кремъл

...
Русия сама ще търси лицата, , заяви говорителят на Кремъл
Коментари Харесай

Москва обеща да накаже Украйна за разстрела на руски военнопленници

Русия сама ще търси лицата, , съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

" Подразбира се, че Русия сама ще търси тези, които са направили това закононарушение. Те би трябвало да бъдат издирени и осъдени " , безапелационен бе той.

Песков акцентира, че " Русия ще направи всичко допустимо в границите на интернационалните механизми, с цел да притегли вниманието към това закононарушение и да изправи пред съда лицата, които може да са забъркани в него ".

Запитан дали Москва ще се обърне към интернационалните организации за включването на тези нарушители в интернационален лист за търсене, той отвърна, че това би имало смисъл единствено в случай че " има признаци за успеваемост и вяра за успеваемост (на такова обжалване) ".
 Организация на обединените нации: И Русия, и Украйна изтезават военнопленници
Организация на обединените нации: И Русия, и Украйна изтезават военнопленници

Русия е правила изтезанията " относително систематично "

Ако не, това няма да има смисъл, уточни представителят на Кремъл.

По-рано Следственият комитет на Русия образува наказателно дело за всеобща екзекуция на пленени съветски бойци от украинските военни.

В петък от пресслужбата на Следствения комитет прецизираха, че наказателното произвеждане е почнало по отношение на видеозапис, показващ по какъв начин украинските военни разстрелват минимум 11 невъоръжени съветски военнослужещи , хванати на територията на Луганската национална република.

От своя страна обявиха, че техните военни и мат директна заповед да вземат колкото се може повече пленници , с цел да бъдат разменени за пленени украинци

Комисарят по правата на индивида на украинския парламент Дмитрий Любинец означи, че употребявайки инсценировката на капитулация, руснаците са направили военно закононарушение - разкрили са огън по украинските военни.
 Русия упреква украинските сили за екзекуция на военнопленници
Русия упреква украинските сили за екзекуция на военнопленници

Автентичността на видеото към момента не е доказана, а самата пукотевица не е снимана на видеата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР