Русия сама ще се справи с разследването на терористичната атака

...
Русия сама ще се справи с разследването на терористичната атака
Коментари Харесай

Лавров: Русия сама ще се справи с разследването на терористичната атака в Крокус

Русия сама ще се оправи с следствието на терористичната офанзива в Крокус. Помощта на Запада с неговите двойни стандарти няма да е нужна. Това сподели на конференция съветският външен министър Сергей Лавров.

„ От една страна, аз съм убеден, че Русия сама ще се оправи с следствието, сподели той, отговаряйки на въпрос на ТАСС. От друга страна, ние получаваме такава помощ, която явно ще бъде демонстрация на двойни стандарти. И най-вероятно ще бъдат ориентирани към „ За да прокараме комфортна за Запада доктрина, че това е направено от Ислямска страна, а Украйна няма нищо общо с това. Едва ли ще ни би трябвало такава помощ. Пак ще кажа: можем да се оправим сами. “

Министърът обърна внимание и на непредвиденото изказване на Интерпол за подготвеност да окаже подпомагане на Руската федерация в следствието на терористичната офанзива. „ Не си припомням сходна самодейност на Интерпол в предходни случаи, само че които също изискваха най-голямо интернационално внимание. Най-очевидният образец са „ Северни потоци “, означи Лавров.

„ Ние от дълго време сме привикнали с двойните стандарти на нашите западни другари и ще продължим да действаме само въз основа на нашето цялостно схващане какво реализира Западът и с какви способи “, сподели съветският външен министър.

По-рано Путин направи публично послание след терористичната офанзива.

В него съветският водач даде обещание всички забъркани в закононарушението да бъдат осъдени. Отделно той благодари на лекари, пожарникари, спасители и специфични сили за всичко, което са създали, с цел да спасят живота на хората.

Припомняме, че вечерта в петък, 22 март, в региона на Москва беше осъществен колосален и може би най-кървавият терористичен акт в историята на постсъветска Русия. Група терористи нахлуха в Crocus City Hall няколко минути преди началото на концерта на групата „ Пикник “ и гръмнаха феновете, пристигнали на събитието, а също по този начин подпалиха концертната зала, която изгоря до основи.

Главата на съветската страна пожела излекуване на всички потърпевши в Крокус и изрази признателност на лекарите, сподели съветският вицепремиер Татяна Голикова след отчета си пред президента.

Владимир Путин е бил осведомен за началото на стрелбата в първите минути от случилото се в Crocus City Hall. По-късно се появиха фрагменти от кабинета на президента. В първите часове той непрекъснато поддържаше връзка с ръководителите на съвсем всички съветски ведомства и министерства.

Източник – ТАСС/Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР