Русия репетира днес нанасяне на масиран ядрен удар с учения

...
Русия репетира днес нанасяне на масиран ядрен удар с учения
Коментари Харесай

Русия свива ядрени мускули

Русия репетира през днешния ден нанасяне на масиран нуклеарен удар с учения на стратегическите си нуклеарни сили, които разгласи по-рано, съобщи ТАСС.

Демонстрацията идва на фона на триумфи на стандартните съветски сили в Украйна и продължаващо сполучливо украинско контранастъпление, а също  - и при възходяща интернационална изолираност на Москва.

" Другарю висш главнокомандващ, в сходство с проекта за подготовка на Въоръжените сили на Руската федерация под ваше управление се организира подготовка по ръководство на Въоръженити сили на Руската федерация, в хода на която ще бъдат отработени задания за нанасяне на масиран нуклеарен удар от стратегическите нуклеарни сили в отговор на нуклеарен удар на съперника ", съобщи съветският министър на защитата Сергей Шойгу, докладвайки на президента Владимир Путин, който персонално наблюдаваше ученията от ситуационния център в Кремъл.

Съобщение в уеб страницата на Кремъл прецизира, че по полигона Кура в Камчатка са изстреляни междуконтинентални балистични ракети " Ярс " от изпитателния космодрум в Плесецк и балистични ракети " Синева " от акваторията на Баренцово море. В учението вземат участие още стратегически бомбардировачи Ту-95МС, които са изпълнили пускове на крилати ракети с въздушно базиране. 



Русия не стопира да твърди, без да показа съответни доказателства, че Украйна се готви да употребява " мръсна бомба ", означават през днешния ден международните организации. Става дума за стандартна бомба, която обаче съдържа радиоактивен материал и при детонацията може да провокира радиоактивно заразяване, без да има другите поразяващи фактори на нуклеарното оръжие.

Украйна и западнигте ѝ съдружници отхвърлят тези изказвания като пропагандни и неуместни. Те изразяват паника, че Москва ги употребява като предлог за в допълнение изостряне на спора в Украйна.

Кремъл съобщи през днешния ден, че интензивно ще продължи да упорства пред интернационалната общественост да обърне внимание на съветските опасения, че Украйна може би има желание да взриви мръсна бомба, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Москва желае да провокира деен отговор от интернационалната общественост, сподели пред кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Кремъл също по този начин съобщи, че възможна замяна на пандизчии със Съединени американски щати за освобождението на американската баскетболистка Бритни Грайнър би трябвало да бъде контрактувана дискретно.
Песков за Грайнър, анексираните територии и новия английски министър председател
Песков отхвърли да разяснява вчерашното решение на съд в Москва, отхвърлил обжалването на Грайнър, която излежава 9-годишна присъда в Русия по обвинявания в трафик на опиати.

Кремъл съобщи, че Москва може да трансферира на съветски компании активите в четирите украински района, анексирани от Русия предишния месец. Според Песков е явно, че " изоставените активи не могат да стоят неактивни " и държавното управление ще се заеме с въпроса.

Украйна, нейните западни съдружници и голямото болшинство от страните в Общото заседание на Организация на обединените нации осъдиха оповестената от Русия анексия като противозаконна, отбелязва Ройтерс.

Кремъл сподели също по този начин, че съветският президент Владимир Путин не е поздравил новия английски министър председател Риши Сунак за избирането му на поста, показва ТАСС.

" В момента Англия спада към категорията на неприятелските страни, по тази причина не беше изпратена (поздравителна) депеша ", съобщи Песков.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР