Русия регистрира версията на ваксината срещу коронавирус Спутник Лайт, която

...
Русия регистрира версията на ваксината срещу коронавирус Спутник Лайт, която
Коментари Харесай

Русия регистрира ваксината "Спутник Лайт”

Русия записва версията на имунизацията против ковид " Спутник Лайт ", която ще се ползва в еднократна доза, заяви през днешния ден министерството на опазването на здравето, съобщи ТАСС.

Миналата седмица Русия съобщи, че е приключила клинични изпитвания на " лека " версия на имунизацията за ковид, която е " краткотрайно решение ", с цел да помогне на страните с висок % на зараза.

Москва съобщи, че имунизацията от две дози " Спутник V " ще продължи да бъде главната ваксина за приложимост в Русия. До момента малко над четири милиона руснаци са имунизирани с двете дози в Русия, а други два милиона са имунизирани с първата доза. Но като цяло единствено към четири % от съветското население е имунизирано, изоставайки от равнищата на имунизация в други страни, като Съединени американски щати или Обединеното кралство.

68-годишният съветски президент Владимир Путин беше имунизиран предишния вторник, само че не се знае с коя ваксина. Той изясни през вчерашния ден решението си да се имунизира без телевизионни камери, като сподели, че " не желае да наподобява неуместно " пред камерите, само че въпреки всичко прикани руснаците да се имунизират.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР